OSKRNAVLJENI SPOMENICI NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU: U Novom Pazaru intenzivno tragaju za vandalima

N.K.

22. 10. 2021. u 17:23

NA PRAVOSLAVNOM groblju u novopazarskom naselju Šestovo oštećeno je nekoliko nadgrobnih spomenika, a još uvek nije poznato kada su oskrnavljena i ko je počinilac tog vandalskog čina.

ОСКРНАВЉЕНИ СПОМЕНИЦИ НА ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ: У Новом Пазару интензивно трагају за вандалима

Foto: N. Kočović

Prema nezvaničnim informacijama, oštećenja na dva spomenika primetili su vernici rano jutros, posle čega su obavestili policiju koja je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

- Osim ta dva, otkriveno je još pet nadgrobnih spomenika, uglavnom starijih, sa oštećenjima, ali se još uvek ne zna da li ih je oskrnavila neka osoba, više njih ili su oštećeni ranije dejstvom vetra. Intenzivno radimo na otkrivanju svih pojedinosti – rekao nam je izvor iz policije.

Građani koji žive u blizini groblja kazali su nam da prethodnih dana nisu primetili ništa sumnjivo, a da se nešto dešava primetili su tek kada je policija vršila uviđaj.

- Uglavnom viđamo prosjake ili beskućnike koji, nakon sahrana ili pomena, šetaju grobljem u potrazi za hranom ili pićem koja ostane nakon obreda. Čuo sam da se priča da viđaju narkomane i pijance, ali ja ih nikada nisam video – priča jedan mladić.

Pre pet godina, na muslimanskom groblju Gazilar oštećena su 34 spomenika, zbog čega su ubzro uhapšene, a potom i osuđene dve osobe iz Tutina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: MANASTIR ARHANGELI: Zadužbina Dušana Silnog, paljena i pljačkana, i dalje živi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024