OD ĐOKIĆA NI TRAGA: Nastavljena potraga za vlasnikom menjačnice iz Aleksinca, njegovom suprugom i ćerkom

J. ĆOSIN

01. 10. 2021. u 21:43

Od tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, koja je nestala u nedelju uveče, zasad nema ni traga ni glasa. U potragu za njima su se od srede intenzivno uključile ekipe policije, žandarmerije i vatrogasaca, ali zasad nema naznaka gde bi mogli da budu Goran, njegova supruga Gordana i njihova ćerka Lidija.

ОД ЂОКИЋА НИ ТРАГА: Настављена потрага за власником мењачнице из Алексинца, његовом супругом и ћерком

Foto J. Ćosin

Njihov "folksvagen pasat", crne boje, snimila je nadzorna kamera perionice kod mosta u selu Žitkovac, a od tog trenutka kao da su u zemlju propali.

Žandarmerija je u petak pretraživala svaki pedalj u Moravcu, obalu Južne Morave, kao i atare sela Moravski Bujmir i Tešica. Helikopteri su čitavog dana nadletali ovo područje, dok su kvadovima pretraživani i najnepristupačniji delovi.

Dan ranije, policija je ponovo detaljno pretražila stan porodice Đokić, kao i menjačnicu u Ulici majora Milana Tepića, koja je u vlasništvu Gorana Đokića. Tu, prema našim saznanjima, nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi rešili misteriju gde su članovi ova porodice, koja u aleksinačkom kraju važi za poštenu i imućnu. Ovaj slučaj zbunio je ne samo rodbinu, prijatelje i meštane, već i iskusne istražitelje.

Policijski inspektor u penziji Nebojša Petković, koji je 10 godina vodio i još 20 godina radio sa kriminalističkom policijom kaže da ovakav slučaj u njegovoj dugogodišnjoj karijeri nije zabeležen.

- Nikad nismo imali prijavu nestanka cele porodice. Bilo je prijava nestanka, uglavnom mlađih osoba, i onih koji nikada nisu pronađeni. Imamo slučaj devojčice koja je bila maloletna u trenutku nestanka, a do nas su stizale poluinformacije da je viđena na Kosovu i slično. Sećam se i jednog mladića koji je nestao, pa je do nas stigla informacija da je viđen u Južnoafričkoj Republici. Nikada nismo došli do tih osoba. Ali nestanak tročlane porodice nikad se nije desio. Ovde je reč o slučaju u kom je potrebno uključiti celokupnu zajednicu, odnosno apelovati na sve koji nešto znaju da se jave policiji - kaže Petković.

Prema našim saznanjima, međutim, na broj telefona koji je policija dala nakon nestanka ove porodice još se niko nije javio sa bilo kakvom informacijom.

Izvesno je da Đokići najverovatnije nisu nikud otputovali, čemu su se u početku nadali njihovi najbliži, jer bi se nakon medijskih natpisa o njihovom nestanku dosad sigurno javili. Porodica i prijatelji strahuju od najgoreg, ali intenzivna pretraga terena za sada nije dala osnova da se posumnja da ih je zadesila takva sudbina.

NEMA TRAGOVA OKO JEZERA

RONILAČKE jedinice Žandarmerije pretraživale su Bovansko jezero, jer je, kako nam je rečeno, to uobičajena procedura prilikom potrage za nestalima. Nisu, međutim, našli nikakav trag od Gorana, Gordane i Lidije, ali ni od njihovog "folksvagen pasata".

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)