ŽELIŠ DA SE PO TVOM SCENARIJU SNIMI FILM? SADA IMAŠ ŠANSU DA TVOJU IDEJU VIDE MILIONI!

Promo

23. 09. 2021. u 10:54

Regionalni konkurs za najbolji originalni filmski scenario.

ЖЕЛИШ ДА СЕ ПО ТВОМ СЦЕНАРИЈУ СНИМИ ФИЛМ? САДА ИМАШ ШАНСУ ДА ТВОЈУ ИДЕЈУ ВИДЕ МИЛИОНИ!

Foto: Promo

U okviru 14. Weekend Media Festivala, prva online platforma za gledanje holivudskih i domaćih fimskih i serijskih programa sa prevodom na sve regionalne jezike, „Apollon“, objavljuje konkurs za najbolji originalni scenario iz regiona u okviru projekta „Apollon – 52 filma“.

Pravo učešća na konkursu imaju diplomirani dramaturzi, studenti dramaturgije i svi oni koji su vešti u pisanju i koji imaju dobru ideju, bez obzira na državljanstvo i uzrast. Scenario koji je predmet prijave dostavlja se u elektronskoj formi (PDF/Word) na mail adresu prijave@apollon.rs.

Za sve zainteresovane koji nemaju raspisan scenario, već samo ideju, i smatraju da bi najbolje mogli sami da je predstave, postoji mogućnost da putem mail adrese prijave@apollon.rs zakažu sastanak sa Igorom Turčinovićem, direktorom Pinkovih filmskih studija “Pink Films International”, gde će dobiti 15 minuta izlaganja svoje ideje na „Apollonovom” štandu u okviru Weekend Media Festivala 24, 25. i 26. septembra 2021. godine u periodu od 11:00 do 16:00 časova.

Kriterujumi na osnovu kojih će se ocenjivati projekti prijavljeni na regionalnom konkursu su:

usklađenost projekta sa opštim interesom u kulturi i ciljevima i prioritetima konkursa;

kvalitet i sadržajna inovativnost projekta;

kapaciteti potrebni za realizaciju projekta i to:

stručni, odnosno umetnički kapaciteti

neophodni resursi

stepen uticaja projekta na kvalitet kulturnog života zajednice

komercijalni karakter scenarija

Foto: Promo

Stručna komisija za izbor projekata vrši ocenu svakog projekta na osnovu vrednovanja kriterijuma koji su utvrđeni za ocenjivanje projekata prijavljenih na regionalni konkurs. Rezultati regionalnog konkursa za najbolji originalni scenario biće objavljeni najkasnije 60 dana od dana završetka podnošenja prijava.

Najbolji scenario biće otkupljen i po njemu će se realizovati dugometražni fim u „Apollon“ produkciji i biće dostupan za gledanje na platformi „Apollon“.

Podsećanja radi – “Apollon” je jedini lokalizovani servis putem kog korisnici mogu u svakom trenutku da pristupe bazi sa više od 10 000 sati holivudskog i domaćeg filmskog i serijskog programa sa prevodom na srpski jezik. Pored najvećeg izbora holivudskih filmova, ovaj servis nudi bezgraničan broj američkih serija, kao i celokupan opus serijskog programa u produkciji „Telekoma Srbija“ i TV Pink, kao i sve kultne filmove domaće kinematografije. Pored sadržaja, i upotreba servisa je namenjena svim uzrastima i kategorijama gledalaca. U pogledu inovacija, značajna informacija za korisnike iz regiona je da će svi naslovi biti prevedeni, pored srpskog, i na druge lokalne jezike: hrvatski, bosanski, makedonski i albanski – što omogućava svim korisnicima da uzivaju u bogatom i pažljivo odabranom sadžaju servisa “Apollon”, i to bez reklama.

Ovo je svakako velika prilika za sve talentovane ljude u regionu, koja se svakako ne treba propustiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)