SRBIJA DOBIJA NOVU POLICIJSKU JEDINICU: Evo šta će biti u fokusu njihovog delovanja (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 09. 2021. u 15:21

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će ubrzo biti formirana nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se baviti isključivo bezbednošću na rekama i plovnim putevima.

СРБИЈА ДОБИЈА НОВУ ПОЛИЦИЈСКУ ЈЕДИНИЦУ: Ево шта ће бити у фокусу њиховог деловања (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: MUP Republike Srbije

Ministar Vulin, koji je prisustvovao zajedničkoj vežbi više organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su u sadejstvu prikazale veštine i sposobnosti u suzbijanju krivičnih dela krijumčarenja robe na rekama, objasnio je da je cilj formiranja te organizacione jedinice da se objedine sve policijske snage koje dejstvuju na rekama i koje će plovne puteve učiniti bezbednim i sigurnim.

Po završetku vežbe ministar se učesnicima vežbe zahvalio za ono što su pokazali, ali prvenstveno za ono što su učinili u vremenu iza nas i za nadu koja je ispred nas.

- Drago mi je da vas vidim da vežbate, da se pripremate, jer nijedan deo naše teritorije ne može da bude bez pažnje i ne može da bude bez našeg prisustva. Između Dunava i auto-puta nema nikakve razlike i na njemu su ljudi, a tamo gde su ljudi ima i kriminala i potrebe da se ljudima pomogne - istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, današnjom vežbom pripadnici Žandarmerije, kriminalističke, granične, rečne i Helikopterske jedinice, kao i Sektora za vanredne situacije prikazali su veštine i sposobnost i sadejstvo u borbi protiv krijumčarenja robe na rekama i plovnim putevima.

U vežbi su učestvovala 63 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sa 11 plovila i jednim helikopterom.

Zajedničkim snagama pripadnici ovih jedinica kroz vežbu na reci Savi prikazali su procedure i zajedničke načine delovanja prilikom otkrivanja krijumčara naftom, njihovog hapšenja i savladavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)