SRPSKA DECA NA KIM SU NAJUGROŽENIJA: Aleksandra Marković (32) iz Gračanice brine o najmlađima na KiM

Novosti online

24. 08. 2021. u 20:48

OPŠTE je poznato da su naša deca na Kosovu i Metohiji najugroženija i lišena pravog i bezbrižnog detinjstva. Zato svojim aktivnostima nastojim da im koliko je to u mojoj mogućnosti ali i zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije olakšam i ulepšam detinjstvo.

СРПСКА ДЕЦА НА КИМ СУ НАЈУГРОЖЕНИЈА: Александра Марковић (32) из Грачанице брине о најмлађима на КиМ

Foto: D. Zečević

Ovim rečima Aleksandra Marković (32) iz Gračanice, povratnica na Kosovo i Metohiju ističe pomoć države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u organizaciji brojnih aktivnosti odnosno organizovanja ekskurzija za decu iz materijalno ugroženih porodica sa KiM.

- Za trinaestoro dece sa majkama organizovala sam odlazak do Beograda, prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obilazak Beograda na vodi, Zoološkog vrta i brojnih znamenitosti ovog grada - ističe Aleksandra i dodaje da je prvobitno organizovala borvak dece sa KiM sa roditeljima na Srebrnom jezeru.

Foto: D. Zečević

- Kao povratnik na Kosovo i Metohiju, jer sam 1999. godine izbegla iz Glogovca i boravka u kolektivnim centrima a sada i majka tri dečaka od trinaest, deset i četiri godine, želim da srpskoj deci na Kosmetu koji su zaista najugroženiji zbog okolnosti u kojima se nalaze, svojim angažovanjem obojim sivu svakodnevicu i unesem malo radosti u njihove živote. Nastojim da tim ekskurzijama i posetama predsedniku države shvate da imaju svoju maticu u kojoj ih neko podržava i misli na njih - dodaje Aleksandra koja kao najznačajniji projekat ističe izgradnju vrtića u Novom Barodvcu kod Gračanice za koji su obezbeđena sredstva u iznosu od 28,5 miliona dinara a u kojem će biti obezbeđen smeštaj za 130 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije