I INVALIDI NA RAFTINGU: Međunarodna regata "I mi smo na Drini" održana po 15. put u blizini LJubovije

V. M.

22. 08. 2021. u 10:31

U ORGANIZACIJI Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom "I mi smo na Drini", održana je 15. po redu međunarodna regata za osobe sa invaliditetom.

И ИНВАЛИДИ НА РАФТИНГУ: Међународна регата И ми смо на Дрини одржана по 15. пут у близини Љубовије

Foto V. Mitrić

Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na regati-spustu od Gornje Trešnjice do etno-sela Vrhpolje učestvovalo je šest čamaca Rafting kluba Drinska regata, a plovidbom je rukovodio čuveni kapetan Zoran Vojinović.

Na plovidbi je učestovala 35 regataša od kojih je 27 iz Srbije, a osam iz BiH.

Pre polaska regate učesnicima je, u ime domaćina, pozdrave uputio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, a u ime ministarstva - pokrovitelja Anja Šarginj. U ime organizatora Ivan Miletić je poželeo mirnu i dobru plovidbu. Miletić se posebno zahvalio opštini Ljubovija i Turističkoj organizacija Ljubovija za pruženu pomoć.

- Ova lepa, humana i dragocena svetkovina na Drini njene i lepote njenog priobalja približava i hendikepiranim ljudima - kaže veliki prijatelj "Drinske regate" Brano Petrović.

- Organizacija je bila za "desetku" i sve pod okom našeg kapetana Zorana Vojinovića, poznatog kao jednog od utemeljivača regate, ali i spasioca ljudi sa Drine čija se ćud ne može predvideti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri