NADLJUDSKI NAPORI SRPSKIH VATROGASACA NA EVIJI: Samo tokom jučerašnjeg dana izveli 30 naleta - spašena dva sela (FOTO)

Novosti onlajn

11. 08. 2021. u 10:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo.

НАДЉУДСКИ НАПОРИ СРПСКИХ ВАТРОГАСАЦА НА ЕВИЈИ: Само током јучерашњег дана извели 30 налета - спашена два села (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar Vulin istakao je da je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima koji su ih zadesili.

Foto: MUP

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je tokom jučerašnjeg dana Helikopterska jedinica u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Foto: MUP

Nedić je istakao da je Republika Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

Foto: MUP

Prema njegovim rečima, i taj podatak govori o kapacitetima sa kojima raspolaže naše Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Komandant Helikopterske jedinice rekao je da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera.

Foto: MUP

Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon gašenja požara u Srbiji i angažovanja u Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeni su u Grčku, kako bi pomogli u savladavanju požara koji su zahvatili ovu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri