SAOPŠTENA IMENA DOBITNIKA NAGRADE „SLAĐANA VELJKOVIĆ“: Među nagrađenima i novinarka „Novosti“ Daliborka Alihodžić

J. Stojković

02. 07. 2021. u 13:17

CENTAR za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) saopštio je danas odluku žirija o imenima ovogodišnjih dobitnika priznanja „Slađana Veljković“.

САОПШТЕНА ИМЕНА ДОБИТНИКА НАГРАДЕ „СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ“: Међу награђенима и новинарка „Новости“ Далиборка Алихоџић

Foto: Fejsbuk

Među nagrađenima je i novinarka našeg lista Daliborka Alihodžić, kojoj je pripalo priznanje u kategoriji novinarski poduhvat, za reportažu „POČINJE NOVI ŽIVOT: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“

Nagrada za najbolju reportažu pripala je novinaru Zoranu Šaponjiču iz dnevnog lista Kurir za reportažu: „RADOJE ŽIVI SAM KAO KURJAK NA NIČIJOJ ZEMLjI: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“.
Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“.
Odluku je ove godine doneo žiri u sastavu Momčilo Popović šef deska Večernjih novosti, Ljubica Zdravković Džonov urednica RTV „Vranje“ i Ljiljana Stojanović, urednica regionalne agencije „Jugpress“.
-Želim ovim putem da se zahvalimo na iscrpnoj analizi i razmeni mišljenja, kao i postignutim profesionalnim kompromisima uprkos izvesnim neslaganja. Sama činjenica da je naš žiri imao „najburnije zasedanje“  do sada govori u prilog kvalitetu reportaža koje su se ove godine našle u najužoj konkurenciji. Veliko hvala žiriju, učesnicima i svima onima koji pomažu da ime naše prerano preminule koleginice Slađane Veljković živi i podseća nas iz godine u godinu na visoke kriterijume koje nam je svima postavila – poručili su organizatori u saopštenju.
Po prvi put ove godine grad Vranje je partner u ovoj priči i pomaže organizaciju dodele nagrade te im se organizatori zahvaljuju na podršci. Ove godine novčani deo nagrade dodeliće kompanija  „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović.
Nagrade će dobitnicima biti uručene 8. jula u 13 sati u velikoj Sali pozorišta „Bora Stanković“, na dan smrti naše prerano preminule koleginice Slađane Veljković dopisnice Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!