ZASIJALA SVETINJA UOČI VODIVDANA: Grupa volontera iz Kosovske Mitrovice očistila crkvu u Samodreži u kojoj se pričestila vojska kneza Lazara

D.Z.

27. 06. 2021. u 15:18

SA BLAGOSLOVOM episkopa raško-prizrenskog Teodosije, grupa mladih volontera iz Kosovske Mitrovice učistila je uoči Vidovdana crkvu svetog Jovana Preteče u Samodreži u opštini Vučitrn.

ЗАСИЈАЛА СВЕТИЊА УОЧИ ВОДИВДАНА: Група волонтера из Косовске Митровице очистила цркву у Самодрежи у којој се причестила војска кнеза Лазара

Foto: D.Z.

Naime, kako je na tviteru objavilo bratstvo manastira Visoki Dečani, momci i devojke iz Kosovske Mitrovice u potpunosti su očistili crkvu u Samodreži koja je bila ruinirana, a u kojoj se vojska kneza Lazara pričestila uoči boja na Kosovu 1389 godine.

Inače, ovu crkvu su lokalni Albanci ruinirali, a učenici iz okolne osnovne škole pretvorili u javni toalet na šta je u više navrata opominjala eparhija raško - prizrenska.

Međutim, pre nekoliko meseci kada je otac Sava Janjić, iguman Visokih Dečana objavio u kakvom se stanju nalazi ova crkva u istomenom mestu u opštini Vučitrn, crkva je delimično očišćena dok su sada volonteri iz Kosvske Mitrovice u potpunosti očistili unutrašnjost ovog hrama koji se spominje u istorijskim spisima .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024