POSLEDNJE PRIPREME ZA SRPSKI "MUNJEVITI UDAR": Na Pešteru sve spremno za nedelju! (FOTO)

Novosti online

25. 06. 2021. u 17:53

NA privremenom poligonu „Pešter“, više od 2300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim vežbovnim aktivnostima, koje će u nedelju 27. juna kulminirati združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije.

ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА СРПСКИ МУЊЕВИТИ УДАР: На Пештеру све спремно за недељу! (ФОТО)

Foto: MO RS

 Na ovoj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.

Vežbovnim aktivnostima na Pešterskoj visoravni, koje se realizuju u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji se tom prilikom uverio u visok nivo uvežbanosti i sadejstva svih rodova Vojske Srbije.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida Vojske Srbije na više lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)