DIPLOME CENJENE U CELOM SVETU: Fizički fakultet u Beogradu nudi odlične uslove studiranja

Lj. B.

26. 05. 2021. u 17:20

FIZIČKI fakultet Univerziteta u Beogradu je jedna od vodećih obrazovnih i naučnih institucija u Srbiji.

ДИПЛОМЕ ЦЕЊЕНЕ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Физички факултет у Београду  нуди одличне услове студирања

Foto Arhiva

Diploma Fizičkog fakulteta je priznata I veoma cenjena u svetu. Na Fizičkom fakultetu se školuju i obrazuju diplomirani fizičari i meteorolozi za rad u prosveti i obrazovanju, naučnoistraživačkim institucijama i meteorološkim ustanovama, za primene znanja iz fizike u različitim oblastima: medicini, informacionim tehnologijama, naučnim disciplinama, zaštiti životne sredine itd.

Fizički fakultet organizuje studije na 4 programa osnovnih akademskih studija, 4 programa master i 2 programa doktorskih studija. Studijski programi osnovnih studija su: Opšta fizika (nastavni smer), Teorijska i eksperimentalna fizika, Primenjena i kompjuterska fizika i Meteorologija. Nastava i stručni rad se izvodi u okviru 12 katedri i 37 laboratorija.

Studentima su na raspolaganju 3 biblioteke i čitaonice i tri računarske laboratorije. Na onovu podataka iz Ministarstva nauke i prosvete u školama Srbije nedostaje više od 230 nastavnika fizike. Za upis u i prvu godinu osnovnih studija polaže se po izboru test iz fizike ili matematike ili oba ( uzima se bolji rezultat). Školarina za samofinansirajuće studente je 60. 000 dinara. Zadaci sa prethodnih prijemnih: www.ff.bg.ac.rs/Nastava/Zadaci.html.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)