MALI KUSTOSI, VELIKE PRIČE: Novi projekat zrenjaninskog Narodnog muzeja posvećen afirmaciji mladih (FOTO)

B. GRUJIĆ

06. 12. 2022. u 16:24

NOVI projekat zrenjaninskog Narodnog muzeja, pod nazivom "Mali kustosi  velike priče", namenjen je mladima uzrasta od 13 do 19 godina i ima za cilj aktivno uključivanje u interpretaciju zavičajnog kulturnog nasleđa prezentovanog na stalnoj postavci Muzeja. 

МАЛИ КУСТОСИ, ВЕЛИКЕ ПРИЧЕ: Нови пројекат зрењанинског Народног музеја посвећен афирмацији младих (ФОТО)

Foto: Muzej Zrenjanin

Učenici osnovnih i srednjih škola, koji su pokazali interesovanje za učešće, sa muzejskim pedagogom obišli su postavku i u skladu sa afinitetima birali teme koje će biti fokus njihovog istraživanja i prezentacije u video-formi.

U prvoj fazi u projekat su se uključili učenici osnovnih škola "Vuk Karadžić" iz Zrenjanina i "Uroš Predić" iz Orlovata, kao i učenici Srednje poljoprivredne škole, Srednje muzičke škole "Josif Marinković" i Zrenjaninske gimnazije. Kao teme odabrali su fosilne ostatke mamuta koji se čuvaju u okviru Prirodnjačkog odeljenja, zlatovez i kape zlatare iz Etnološkog odeljenja, Legat porodice Varadi, detinjstvo i početak stvaralaštva Uroša Predića, skulpturu Siročići keramičarke Zlate Markov Baranji i slikarstvo Stevana Aleksića.

Druga faza projekta, koja je obuhvatala snimanja u Narodnom muzeju Zrenjanin, upravo je završena i predstoji period montaže i premijerno predstavljanje video-materijala.

- Sve faze projekta kao i završni materijal biće plasirani na društvenim mrežama i nadamo se da će projekat zaživeti kao redovna programska aktivnost sa mladima Pedagoško-informativne službe Muzeja - kaže Sanja Vrzić viši organizator muzejakih aktivnosti i uz Ivanu Arađan, višeg muzejskog pedagoga, autorka projekta, uz napomenu da je projekat podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu