U Crnoj Gori prevarili Rusa: Policija otkrila grupu osumnjičenu za prevaru

S.Đ.

utorak, 23. 06. 2020. u 12:34

У Црној Гори преварили Руса: Полиција открила групу осумњичену за превару

Foto: AP/Risto Božović

Policija je u Herceg Novom nadležnom državnom tužiocu podnela krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo „prevara u produženom trajanju"
Policija je u Herceg Novom nadležnom državnom tužiocu podnela krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo „prevara u produženom trajanju".

„Ovo krivično delo su, sumnja se, izvršili V.M. (70) iz Podgorice, D.M. (40) iz Podgorice, B.V. (50) iz Herceg Novog i M.T. (49) koji je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, na štetu državljanina Ruske Federacije.

„U nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog, tokom juna i jula 2019. godine, ova lica su se, oštećenom licu predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 eura. Sprovodeći dalje mere i radnje, policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T, saopšteno je iz Uprave policije.

Slobode su lišeni D.M., B.V. i M.T. zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevara u produženom trajanju i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Herceg Novom.

V.M. je od ranije nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih dela u prethodnom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije