POLICIJA u Marbelji detaljno veštači snimke nadzornih kamera iz luksuznog dela ovog španskog letovališta kako bi ušla u trag zločincu, koji je na pešačkom prelazu ubio Miloša Peruničića (41). Ovaj rođeni Baranin kod sebe je imao bosanska dokumenta na ime Slaviša Z. U toku je i analiza baznih stanica, ali i njegovog mobilnog telefona.

Španska policija potvrdila je da je pronašla motocikl koji je ubica vozio u trenutku zločina i na kome je pobegao sa lica mesta. Dnevnik "Sur" navodi da je žrtva imala poveći dosije u policiji i da je bila na uslovnoj slobodi. Takođe, kako se navodi, Peruničić je bio pred proterivanjem iz Španije, posle izlaska sa robije 2019. Iz tog razloga je i koristio lažni identitet.

Tamošnji listovi navode da je na Pirinejsko poluostrvo stigao 2013, uz napomenu da se ne zna na koji je način ušao u Španiju, niti iz kog razloga. Samo godinu dana kasnije imao je prvi "bliski susret" sa španskom organima reda. Tada je na moru, u vodama oko Seute (španski grad u Africi) presretnut njegov brodić sa motorom od 60 konjskih snaga. Pronađen je 31 kilogram kokaina.

Špansko tužilaštvo je tražilo 13 godina zatvora za njega, ali je osuđen na sedam manje. Šestogodišnju robiju je izdržavao u zatvoru Botafuegos, a čuvari su mu zbog primerenog vladanja omogućavali male privilegije poput novca za telefon ili nabavku sportske opreme.

ROĐAČKE VEZE

U crnogorskoj štampi može da se pročita da je Peruničić blizak sa klanom Jovana Đurovića i Alana Kožara, a navodno je i sestrić Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, osuđenog za ubistvo novinara Ive Pukanića u Zagrebu.