POVODOM slave manastira Ćelija Piperska kod Podgorice i praznika prepodobnog Stefana piperskog, pored njegovih svetih moštiju, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju.

- Pobegao je od gonjenja od manastira Morače, preko Rovaca i ovde se sklonio. Svojim svetim životom i podvigom, služenjem Hristu i narodu Božijem, osveštao je i preobrazio ovu pustinju. Sveti Stefan Piperski je jedan od učitelja koji vodi u život večni, vaspitač divni kojeg je Gospod proslavio da se oko njega ovde sabiramo, iako je on pobegao od ljudi i ljudske slav - kazao je mitropolit Amfilohije, čestitajući praznik i slavu igumaniji piperskoj mati Jeleni (Stanišić) i sestrinstvu ove svete obitelji.

Mitropolit se prisetio igumana ove svetinje sveštenomučenika Borivoja, koji je ubijen 1945. godine, a koji je, kako je rekao, u svoje vreme obnavljao i ugradio sebe u ovu svetinju, i naglasio da je Novak Veljkov, potomak brata Svetoga Borivoja, došao peške iz Kolašinskih polja!