Početak štrajka u beranskom Simon vojažu izaziva reakcije javnosti: NASTAVLjENA HAJDUČIJA MOĆNIKA

Novosti Online/M. S.

utorak, 26. 05. 2020. u 21:15

Почетак штрајка у беранском  Симон војажу изазива реакције јавности: НАСТАВЉЕНА ХАЈДУЧИЈА МОЋНИКA

Foto: M. SEKULOVIĆ

Nekadašnji „Jugoprevoz Berane“, a zatim i „Ivangrad prevoz“ je posle stečaja postao "Simon vojaž", a direktor tog preduzeća je visoki funkcioner DPS

- NASTAVLjAse otvorena hajdučija i uništavanje preduzeća u Crnoj Gori. Javnost je upoznata sa situacijom u beranskom Simon vojažu. Slika poštenih radnika koji štrajkuju i traže mukom zarađene plate nije mogla zaobići ni Berane. I po ko zna koji put gledamo obespravljene radnike kako tragaju za pravdom, sa jedne strane, i tužnu činjenicu da se rasprodaju i krčme i delovi onog što je preostalo u ovom preduzeću.

Ovo je povodom štrajka u najvećem prevozniku na severu Crne Gore, kazao predsednik OO SNP Berane, stožera vladajuće koalicije u ovom gradu Tihomir Bogavac, koji podržava osnovni zahtev radnika i zahteva hitnu isplatu 24 zarade, dnevnica, i povezivanja radnog staža zaposlenima, koji iznose brojne optužbe na račun vlasnika firme, Mehmeda Meše Adrović, inače predsednika Skupštine opštine Petnjica i čelnika tamošnjeg Opštinskog odbora Đukanovićeve DPS.

Foto: M. SEKULOVIĆ

- Podržavamo radnike i u njihovim zahtevima da tužilaštvo ispita dešavanja u ovoj firmi. Podsećanja radi, nekadašnji „Jugoprevoz Berane“, a zatim i „Ivangrad prevoz“ je posle stečaja postao "Simon vojaž", a direktor tog preduzeća je visoki funkcioner DPS. Prosto je neverovatno poverovati činjenicama da je račun pomenutog preduzeća blokiran oko godinu dana na iznos od oko 222.000 evra, a da bez obzira na blokadu iskazuju stanje na računu od 35.000 evra. Uz sve to, na navedeni kredit od 2,5 miliona evra nisu ni prikazali trošak kamate. Ovi podaci bi u demokratskim zemljama bili sasvim dovoljan signal da se državni organi pozabave slučajem poslovanja u ovoj firmi. SNP vrlo dobro zna, da gde god funkcioneri DPS imaju udeo ili vlasništvo, tu teško da su čista posla - kaže Bogavac.