KADA je bojazan od pandemije korona virusa bila na vrhuncu a primenjivanja stroga pravila izolacije Novljanka Neda Gugić obećala je na Fb grupi „Bokeški izrazi" da će kada pošast prođe peške prevaliti put od Herceg Novog do Kotora. I 24. maja obećanje je i ispunila.

U telefonskom razgovoru, u smiraj dana bila je u šetnji na redovnoj maršuti do Zelenike. Kada se sabere sve što je prepešačila rezultat je maraton, više od 40 kilometara. Uprkos brzom hodu, optimistična i puna pozitivne energije ispričala je za „Novosti“ da je u 6.30 krenula iz Novog prema Kotoru.

- U Baošićima me sačekala prijateljica, naravno uz kafu, u Đenovićima doček je bio uz piće i tako celim putem do Kotora u koji sam stigla oko 12 i 30. Nije bilo teško jer sam prethodnih meseci stekla fizičku kondiciju. Odredište je bio kafić „Dojmi" u Kotoru. Imala sam podršku prijatelja sa FB grupe „Bokeški izrazi" Rozalije Hobaš i Ranka Borozana iz NVO „Kotorsko srce". Novljanin Milan Dobrilović do Kotora je došao motorom da bi samo snimio finiš ovog pobedničkog pešačenja, kaže Neda.

Zahvalna je svima koji su podržali njenu ideju o maloj ali lepoj ličnoj i istovremeno zajedničkoj proslavi pobede nad koronom.

Kaže jednostavno i iskreno „hvala- za bokešku dušu, za gostoljublje, za veliko srce i čuvanje starih i ovih novih običaja".