Oštetili budžet za 33 hiljade evra: Krivična prijava protiv privrednika iz Podgorice i Cetinja

Novosti online / S. Đ.

sreda, 20. 05. 2020. u 15:08

Оштетили буџет за 33 хиљаде евра: Кривична пријава против привредника из Подгорице и Цетиња

Ilustracija / Foto Depositphotos

Zbog sumnje da su naneli štetu državnom budžetu u iznosu od 33.725 eura, podgorička policija je Osnovnom državnom tužiocu podnela dve krivične prijave protiv dva odgovorna lica u privrednim društvim

Zbog sumnje da su naneli štetu državnom budžetu u iznosu od 33.725 eura, podgorička policija je Osnovnom državnom tužiocu podnela dve krivične prijave protiv dva odgovorna lica u privrednim društvima, kao i krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Ljubovic Kompani" d.o.o.

Protiv M.M. (35) iz Cetinja podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Sumnja se da je M.M. kao odgovorno lice u privrednom društvu „MMCPG" D.O.O. Podgorica pribavio dve falsifikovane fakture koje je prikazao kao verodostojne isprave u svojoj knjigovodstvenoj evidenciji, kao i kroz prijavu PDV-a Poreskoj upravi, te tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 18.995 evra", navode iz policije.

Protiv A. B. (52) iz Podgorice, osnivača i izvršne direktorice privrednog društva „Ljubovic Kompani" d.o.o, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo- zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je A.B. u toku postupka predloga za otvaranje stečajnog postupka izvršila prodaju robe po ceni nižoj od tržišne te je umanjila na štetu poverioca i na taj način sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 14.729 evra", navodi se u saopštenju.