Vernike opljačkao Alžirac: Priveden napadač iz crkve na Dorćolu

A. Z. K.

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 22:36

Вернике опљачкао Алжирац: Приведен нападач из цркве на Дорћолу

Unutrašnjost pravoslavnog hrama u Cara Dušana / Foto V. Danilov

Migrant iza brave posle pljačke vernika u Hramu Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Napadač ima 19 gdoina, i kod njega su nađene ukradene stvari

POLICIJA je uhapsila stranog državljanina koji je u nedelju ujutru pljačkao vernike sa još jednim mladićem u Crkvi Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Prema nezvaničnim informacijama, on je zadržan po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, a biće i saslušan.

Prema nezvaničnim navodima, uhapšeni je državljanin Alžira, ima 19 godina, kod njega je pronađen laptop, foto-aparat, tri mobilna telefona, kao i ženska torba u kojoj je bio novac.

- Dešavalo se da pojedinci uđu u crkvu i opljačkaju vernike, ali nikad se nije desilo da naočigled svih otimaju stvari od ljudi - ispričao je starešina hrama Vajo Jović.

Kako je rekao sveštenik, ovakav postupak stvara osećaj nesigurnosti kod vernika.

Iako je najviše incidenata bilo zabeleženo u blizini glavne autobuske stanice, na Zelenom vencu i u Kameničkoj ulici, "Novostima" su se u prethodnih nekoliko meseci javljali se građani koji su imali problem sa migrantima baš u ovom delu Starog grada.

Jedan sugrađanin iz Kapetan Mišine ulice požalio se da su mu tri migranta provalila vrata stana i tom prilikom su odnela torbicu koja je bila okačena u hodniku.

MEĐUSOBNI SUKOB DVEJU GRUPA

U OKTOBRU u Ulici cara Dušana sukobile su se dve grupe migranata, a jedan od mladića zadobio je tada teže telesne povrede, usled uboda nožem. Ranjeni mladić uspeo je da pobegne, ali se srušio na šinama, odakle ga je ekipa Hitne pomoći prevezla na VMA.

Komentari (9)

?!?!?!

01.06.2020. 22:47

Каквко бре хапшење, каквав црни затвор??!?!?! МАРШ ИЗ СРБИЈЕ са тим муџахединским паразитима и окупаторима, једном за сва времена!!!

Kempes

01.06.2020. 23:45

Опште је познато да у Алжиру ,,бесни рат" па се не може јадничак депортовати у домовину.

Druželjubivi

02.06.2020. 07:55

Odakle migranti na ulicama, parkovima itd? Zar im nije mesto u centrima predviđenim za njih?