Održana prva Kobasicijada na pijaci Đeram: Do podne prodato čak DVE TONE mesa, mnogi se kući vratili razočarani

S. VIDAČKOVIĆ

24. 02. 2020. u 06:23

Majstori iz Turije predstavili ponudu na pijaci Đeram. Trgovci prodali čak dve tone delikatesnih proizvoda

Одржана прва Кобасицијада на пијаци Ђерам: До подне продато чак ДВЕ ТОНЕ меса, многи се кући вратили разочарани

REDOVI Kilogram sušenih kobasica se prodavao za 600 dinara

NA zvezdarskoj pijaci Đeram u nedelju je održana prva "Kobasicijada", na kojoj je predstavljena ponuda za istoimenu manifestaciju koja će se sledećeg vikenda održati u Turiji. Iako je najavljeno da majstori "neće gasiti roštilj od 8.00 do 18.00", Beograđani koji su na ovu tržnicu došli već posle 11.00 sa namerom da pazare sveže, sušene ili tek kuvane kobasice - otišli su razočarani kući.

Naime, četiri štanda na kojima su se prodavale kobasice već u podne bila su prazna, a majstori su pakovali roštilje i posude u kojima su doneli svoje đakonije od mesa.

- Doneli smo dve tone kobasica i sve smo prodali - kazali su nam momci u belim keceljama iz Udruženja "Kobasicijada Turija". - Ujutro je bila velika navala, ljudi su čekali u redovima i nosili su pune kese. Trebalo je da budemo ovde do popodne, ali nemamo više mesa, ni za pečenje ni za prodaju.


Oni koji su juče poranili na Đeram, pazarili su sušene kobasice za 600 dinara, sveže za 400, a roštiljsku za 150. Sugrađani koji su oko podne navratili među turijske majstore, nisu krili nezadovoljstvo što se roštilj "ne dimi" i što će manifestacija biti završena ranije.- Kakva je ovo prevara, zar niste rekli da ćete celog dana biti ovde? - obratila se starija gospođa prodavcima iza praznih tezgi.Usledio je odgovor prodavaca.


- Jesmo, rekli smo, ali nemamo više šta da prodamo! Nismo znali da će biti ovolika navala, ne možemo mi da nahranimo ceo Beograd - šaljivo su joj odgovorili majstori. - Dođite ranije sledećeg puta.
TRADICIJA

TRADICIONALNA, 36. "Kobasicijada" u Turiji biće održana u petak, subotu i nedelju. Kako su najavili organizatori, ove godine pokušaće da obore sopstveni rekord u pravljenju najduže kobasice, koja bi trebalo da bude dugačka 2.036 metara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije