POMOĆI komšiji, poznaniku, ili čak potpuno nepoznatoj osobi nije strano našim ljudima. Poznato je da smo uvek tu jedni za druge u teškim vremenima. Ove tvrdnje dokazale su nedavno žene iz različitih delova Srbije i Beograda koje skoro dve godine pomažu ugroženim porodicama snabdevajući ih hranom i drugim potrepštinama u akciji "Obrok za porodicu".

U Beograd je "Obrok" stigao pre oko četiri meseca, iz Novog Sada, gde je prvo "skuvan".

- Pratila sam ovu humanitarnu aktivnost preko društvenih mreža i pomislila da bi je trebalo organizovati i u Beogradu, pa sam rešila da se priključim - započinje priču za "Novosti" Aleksandra Blagojević. - Otvorila sam u novembru fejsbuk-grupu "Obrok za porodicu - Beograd" koja sada ima više od 1.200 članova. U početku smo radile samo nas tri, a sada imamo 13 saradnika. Svake nedelje snabdevamo namirnicama i drugim stvarima između 15 i 20 porodica.

ŠIROM SRBIJE HUMANITARNA akcija "Obrok za porodicu" postoji u gradovima širom Srbije: u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vršcu, Novom Bečeju...

Aleksandra naglašava da pomoć nije usmerena samo socijalnim slučajevima, već su osobama koje su trenutno ostale bez posla, ili člana porodice, zatim porodicama u kojima samo jedna osoba radi i ne može da obezbedi potrebno za svoje najbliže.

- Najpotrebniji su hrana i sredstva za higijenu. Jedino šta ne prihvatamo je - novac! Sve ostalo je dobrodošlo - naglašava Aleksandra.