“Sadija priča da je socijalni slučaj, a ulični prodavci zarađuju i do 100 evra dnevno”: Načelnik komunalaca o nokautu milicajke

Novosti Online

sreda, 15. 01. 2020. u 22:13

“Садија прича да је социјални случај, а улични продавци зарађују и до 100 евра дневно”: Начелник комуналаца о нокауту милицајке

Foto: Predrag Mitić

Ivan Divac tvrdi da njegova koleginica A. M. nije prva napala Sadiju Durmusi u incidentu pored pijace na Vidikovcu, niti je prekoračila ovlašćenja, kao i da nasilnica nije socijalni slučaj
Komunalna milicajka A. M. ni trunku nije prekoračila svoja ovlašćenja, niti nabilo koji način prva napala uličnu prodavačicu Sadiju Durmisi kad ju je ova brutalno udarila, tvrdi za Kurir Ivan Divac, v. d. sekretara za poslove komunalne milicije.


On objašnjava da su nasilni uglavnom ulični prodavci, koji nisu socijalni slučajevi, već zarađuju i do 100 evra dnevno.


-Komentari na društvenim mrežama da je i milicajka bila uvučena u nelegalnu prodaju bole je više nego sam udarac. Vidim da su pojedini na strani Durmisijeve, a ako bilo ko može da opravda napad na ženu, onda smo dotakli dno - ocenjuje Divac komentarišući nedavni incident na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu, kada je ulična prodavačica Durmisi nokautirala komunalnu milicajku A. M. nakon kraće rasprave oko kofera sa stvarima namenjenim prodaji.


Divac objašnjava da je komunalna milicija u nedelju pružala asistenciju Komunalnoj inspekciji Rakovice, kao i da je Durmisijeva odbila da se legitimiše i krenula da pobegne sa nelegalnom robom. - Koleginica je nije fizički držala, već ju je zamolila da sačeka da dođe policija. Držala je stvari jer je inspekcija morala da ih oduzme, znači čak je uradila i manje od onog što joj zakon omogućava. Durmisijeva je mogla da se okrene i ode, nije morala da je udari. Sada ona po medijima priča da je socijalni slučaj, ali vi po pijacama možete videti uvek iste nelegalne prodavce, koji dnevno tu zarađuju i do 50 i 100 evra, to nisu socijalni slučajevi - kaže načelnik.

On objašnjava da građani koje je muka naterala da nelegalno prodaju nikada nisu drski i bezobrazni.


Načelnik beogradske komunalne milicije poziva građane da im se obrate za bilo koji problem. - Komunalna milicija je servis građana, mi želimo da im budemo na usluzi i da se stalno razvijamo. Radimo 24 sata, građani mogu da nas zovu za bilo šta, naša ekipa će onda izaći na teren i mi ćemo ustanoviti ko je nadležan, a ako nismo mi, prosledićemo dalje - rekao je Divac.

On je dodao da u Beogradu trenutno ima 340 komunalnih milicajaca, iako ih je potrebno skoro 1.000.


Bahati i nasilni su samo oni koji tu jako dobro zarađuju, pa brane to. Ako je neko izabrao da radi van zakona, taj izbor ne može da brani silom. Samo za one iz okoline Vidikovačke pijace imamo 280 prijava godišnje. Koleginica A. M. je psihički loše, a razni lažni komentari samo pogoršavaju stvari. Užasnut sam što ima onih koji mogu da nađu opravdanje za brutalan i ničim neizazvan napad. Ženu ne sme da napadne niko, pa ni druga žena.

Pročitajte još: Ovo je Sadija, prodavačica koja je nokautirala komunalnu milicajku (VIDEO)


Podsetimo, Durimisijeva je nakon incidenta dva dana provela u pritvoru, odakle je u utorak puštena da se brani sa slobode, a za Kurir je ispričala da pijačnom prodajom hrani devet članova porodice.(kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Анти Антифа

15.01.2020. 22:47

И да зарађује 1000 евра дневно не може комумална почиција да малтретира било кога онако као што је у овом случају

Анти Антифа

15.01.2020. 22:47

И да зарађује 1000 евра дневно не може комумална почиција да малтретира било кога онако као што је у овом случају

TonySoprano

15.01.2020. 22:51

Mi nismo glasali ni pristali ni na bus plus ni na komunalnu policiju ni na kamere! Jel se pitamo mi građani ove zemlje bilo šta?

deda

16.01.2020. 13:42

@TonySoprano - Tvoja je duznost da postujes zakone a onaj ko je placen vodi racuna o tome.

alfa...!

18.01.2020. 18:59

@TonySoprano - O svakako,da se pitate,na izborima se pitate,glasali ste,sad imate,ćutite i trpite,do sledećih izbora...

Jova Ilic

15.01.2020. 23:00

"...već zarađuju i do 100 evra dnevno"Hoćete da kažete da ulični prodavci zarađuju i do 3.000 evra mesečno?Kao bolji programeri ili kontrolori leta."Radimo 24 sata, građani mogu da nas zovu za bilo šta..." Ja kad god sam zvao jer se neko bahat parkirao na sred pešačke staze ispred zgrade, rekoše da nisu nadležni za to. Toliko.

Jelena

16.01.2020. 08:20

@Jova Ilic - Upravo sam isto htela da napisem.Zvala sam Komunalnu nekoliko puta, zbog topljenja bitumena radnika Beograd puta na travnjaku ispred nase zgrade,parkiranje slepera na trotoaru,parkiranje besnih automobila na travnjaku,parkiranje crnog dzipa na trotoaru u vrlo prometnoj ulici i svaki put je odgovor -"Mi nismo nadlezni" ili "Nemamo vozilo" ili " Svi su na terenu" ili "Zovite saobracajnu policiju" ili "Zovite vatrogasce".Vi ste komunalci samo namet na jadne gradjane.

Далматинац

16.01.2020. 00:15

Tri godine zatvora pa tamo nek udara i prodaje nelegalnu robu,sta misli zakon se mora postovati,jos je udarila sluzbeno lice na radnom mestu.

alfa...!

18.01.2020. 18:56

@Далматинац - Opasan neki Dalmatinac,ali sam ti dao plus za komentar...

Deki

16.01.2020. 01:17

Sada mi je potpuno jasno zašto se komunalna milicija ponaša kako se ponaša. Neko ko vuče kofere sa falš garderobom, sigurno ne zarađuje do 100€ dnevno. Ovo je pokušaj stvaranja privida da se uvodi red u državi, dok se pravi poslovi, gde se zarađuju mnogo veći iznosi od 100€ dnevno, zaobilaze u najširem luku. Neko ko zarađuje 100€ neće otimati kofer od milicije i dovoditi sebe u bezizlaznu situaciju. Što bi, kada može nabaviti novu robu i nastaviti sa bogaćenjem?

Olivera

16.01.2020. 01:27

Jadan je onaj ko mora na ulici da zaradi. Nekada prodju dani dok nešto ne prodaš. Na čemu da zaradi 100 evra ??? Šta to može da stane u onaj kofer od čega će zaraditi 100 evra. Bezobrazna izjava. Sve te prodavačice i prodavači po pijacama i ulicama jedva preživljavaju. To je poznato odavno.

Зоран Алексића

16.01.2020. 02:37

С обзиром на њихову значај и 50 је превише. Не знам како је господин израчунао зараду уличних продаваца, али зарада од 100 евра је мало претерана процена. Можда имају толики пазар, али не и зараду, јер су они ту робу негде купили и њихова зарад је само разлика у цени.

alfa...!

18.01.2020. 18:54

@Зоран Алексића - Zarada kažeš razlika u ceni robe plus neplaćena tezga plus PDV,eto ti 100 evrića...

mile

16.01.2020. 11:08

Malo sutra se zarašuje 100 evra dnevno,možda mesečno,ja sam to radio devedesetih,samo za hleb i mleko i neku žvaku za decu.

alfa...!

18.01.2020. 18:51

@mile - Nije žvaka za seljaka,i jel si platio porez na prihod,NE,znam da nisi...

Nemanja

16.01.2020. 12:14

Druze da li je moguce da ti nisi toliko ambiciozana?!Da ne zelis da priustis nista bolje i vise svojoj porodici.Napusti taj posao,pa tu maksimalno(legalno)imas 90.000,a ovamo kao ulicni prodavac po tebi mozes da zaradis 360.000.

Ned Stark

16.01.2020. 14:34

Прочитао текст и коментаре и мишљења сам да је истина негде између, тј. нит она зарађује 100 € нит је уреду да је удари! Поставимо ствари овако: Што не проба да продаје у Швајцарској или Немачкој на улици робу без пдв.? Кад нађе полиција нек је исто удари! Нисмо поштени према себи, пуно тога лошег има у нашем менталитету а нико или врло мало људи ради на себи!

alfa...!

18.01.2020. 18:49

@Ned Stark - Bravo za komentar,svi mi filozofiramo u komentarima,o sporednim stvarima,dok o suštinskim stvarima ni reči.Tačno tako,zašto ona ne prodaje robu legalno,onda se zna gde joj je prodajno mesto.dok komunalni policajac ima svoju dužnost,i zna se šta i kako...

Olja

17.01.2020. 00:17

Uaaa komunalci! Imate vi mnogo prečih stvari da radite, a ne da jurite žene i babe po pijacama koje moraju da na takav način dodju do parceta heba! Lepo se vidi koliko su policajka i inspektorka agresivne, naročito ona nadobudna inspektorka - fuj! Pre par meseci sam videla dvojicu pandura rmbalija - zaustavili nekog decka malog, žgoljavog i pretresaju mu dzepove..bas je bilo tuzno videti...A bumbari, lopine i razni krimosi imaju vlast, besne limuzine, vile sa bazenima- udarite na njih..hahahaa