Strašne scene u centru Beograda: Pronađeno telo muškarca, mrtav već pet godina?

Novosti online/ A. Z. K.

11. 12. 2019. u 16:34

Страшне сцене у центру Београда: Пронађено тело мушкарца, мртав већ пет година?

Policija je provalila u stan i pronašla telo Foto: Z. Jovanović

Niko dugo nije video starca, mislili su da se preselio u starački dom

TELO muškarca, starog 90 godina, pronađeno je u sredu u njegovom stanu u Ulici Visokog Stevana 4 na Dorćolu. Ono je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, a prema nezvaničnim navodima sumnja se da je čovek preminuo pre nekoliko godina. Kako su stanari ispričali reporterima "Novosti", bio je izuzetno povučen i nije previše komunicirao. Niko dugo nije video starca, mislili su da se preselio u starački dom.

Preminuli sugrađanin, navodno, nije bio u dobrim odnosima sa rodbinom. Po rečima stanara zgrade, imao je sina, koji je preminuo pre nekoliko godina.

- Pre mesec i po zvala me je notarka, koja je pitala da li znam nešto o njemu, jer ga traži rodbina radi ostavinske rasprave zbog zemljišta u Barandi - ispričala je stanarka iz susednog ulaza. - Ja ne živim u toj zgradi, ali sam se raspitala kod njegovih komšija da li znaju gde je. Svi su bili ubeđeni da se preselio u starački dom, a ja sam potom urgirala kod predsednika stambene zajednice da pokuša da ga pronađe.

Upravnik zgrade u kojoj je starac živeo pozvao je policiju, koja je provalila u stan i pronašla telo. Kako su "Novostima" potvrdili iz MUP, nema tragova nasilne smrti.

Žitelji okolnih zgrada bili su u šoku kada su čuli da je telo navodno bilo u stanu nekoliko godina, a da niko od komšija nije reagovao.


NAJLON PREKO VRATA

STANARI u Bulevaru Zorana Đinđića 147 u maju nisu mogli da žive od nesnosnog smrada u zgradi. U jednom od stanova preminula je vlasnica, a telo je otkriveno deset dana kasnije, nakon što je počeo da se širi neprijatan miris. Komšije su četiri meseca pokušavale da pribave odobrenje da se stan dezinfikuje, a sami su postavili najlon preko vrata kako bi umanjili smrad koji se širio.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dr. Mr. Vucibatinić

11.12.2019. 18:31

Je li to taj Beograd...e ako jeste daleko mu lepa kuća...pa bre vama umiru prve komšije vrata do vrata vi ne znate...mi u ostatku Srbije smo za ponos ne Vi u Beogradu!!

dragan963

11.12.2019. 19:31

"... bio je u nekoj vrsti sukoba sa rodbinom..."Tek sad će rodbina da "izgine" oko nasledstva!!!

Crnograd

11.12.2019. 19:54

Ko mu je uzimao penziju? Ko mu je donosio hranu? Ko mu je placao racune? Ko mu je rodbina? Ko su mu komsije? Beograde, crni grade, glavni grade Srbije! Strah me je doci u Beograd. Hvala na gostorimstvu, ne dolazim.

Небојша Срб

12.12.2019. 20:16

Колико ли је у тој згради смрдело и пре да нису приметили ништа,или...