PORODICAMA izbeglih u Srbiju, tokom hrvatske akcije "Oluja", biće dodeljena još 133 stana na Novom Beogradu i 250 u Borči, koji će biti useljivi za dve godine, najavio je gradonačlnik Zoran Radojičić. On je juče primio delegaciju Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji.

Gosti su mu uručili plaketu u znak zahvalnosti za podršku Grada manifestaciji - "Krajiške igre, pesme i običaju - Busije 2019".

Radojičić je podsetio da su u junu, u saradnji sa Vladom Srbije i uz pomoć EIB podeljeni ključevi novih stanova za 270 porodica izbeglih sa teritorije Hrvtatske i BiH, u Kamendinu.

- Svesni smo da i dalje postoji gotovo 7.000 ljudi na teritoriji Beograda bez rešenog stambenog pitanja, i idemo ka tome da ovaj broj smanjujemo - rekao je on. - Nismo, niti ćemo ikada zaboraviti tragediju koju je nedužno srpsko stanovništvo doživelo napuštajući svoja ognjišta i da danas, nakon više od dve decenije, osećamo večnu bol prema tragično nastradalim Srbima, ali i posledice koje je ova akcija nanela građanima, prisiljavajući ih da u jednom danu ostave sve ono što su celog života gradili i stvarali.

Gradonačelnik je podsetio da u prestonici živi više od 200.000 izbeglih sa teritorije Hrvatske.