Banovo brdo još bez rešenja

D. Novović

01. 03. 2019. u 12:33

Predstavnici Urbanističkog zavoda predstavili su revidirani plan detaljne regulacije dela Opštine Čukarica. Građani su odlučno protiv promene smernosti ulica, kao i izgradnje nove višespratnice

Баново брдо још без решења

Centar se prilagođava privatnim interesima Foto P. Milošević

REVIDIRANI Plan detaljne regulacije područja centra Banovog brda predstavljen je sinoć u zgradi Opštine Čukarica, tri meseca nakon isteka roka za javni uvid i javnih sednica na kojima su nezadovoljni sugrađani iznosili svoje primedbe i sugestije. Plan su izložili predstavnici Urbanističkog zavoda Beograda, ali, budući da prisutni stanari mahom nisu prihvatili ponuđena rešenja, on će biti vraćen na doradu.

Podsećamo, dve javne rasprave o spornom planu održane su u novembru prošle godine. Žitelji tog dela Čukarice imali su raznovrsne primedbe koje su izneli pred gradskom Komisijom za planove, a koje su se u najvećoj meri odnosile na pretvaranje tri uske ulice mirnog naselja iz jednosmernih u dvosmerne. Takođe, sporna je bila izgradnja nove ulice radnog naziva Nova 1, koja bi spajala Dobrinovićevu i Kirovljevu, nastavljajući se na Ulicu Dostojevskog, ali bi i konačno okružila predškolsku ustanovu "Sveti Sava" dvosmernicama sa sve četiri strane.

Prema tadašnjim rečima sugrađana, koje su ponovili i na sinoćnjem sastanku, izgled centra Banovog brda prilagođava se privatnim interesima investitora zasad neizgrađenog objekta. U najnovijoj verziji Plana regulacije, dodaje većina, nisu u dovoljnoj meri razmotrene dosadašnje primedbe.

Kako se do kraja dvoipočasovne prezentacije i rasprave nije došlo do zadovoljavajućeg zaključka, predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić i direktorka Urbanističkog zavoda Beograda mr Vesna Tahov najavili su novi sastanak sa sugrađanima, po unošenju izmena u Plan detaljne regulacije.

NELEGALNI OBJEKAT

Jedna od malobrojnih stavki koje su sugrađani zdušno pozdravili jeste planirano rušenje nelegalno izgrađenog objekta u Ulici Dostojevskog. Ovaj objekat, kako je juče rečeno, rušiće se u delu koji je izgrađen na katastarskoj parceli same saobraćajnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)