U TRENUTKU kad oko 1.700 građana Petlovog brda peticijom brani seču dela parka Borići zbog izgradnje saobraćajne petlje na Ibarskoj magistrali, par stotina metara dalje, poljoprivredno zemljište pretvara se u industrijsku zonu. Na sajtu Gradske uprave najavljuju rani javni uvid u izmene i dopune plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale, od petlje na Labudovom brdu, do petlje sa Kružnim putem.

PROČITAJTE JOŠ - Kneževčanima nelegalna gradnja najveći problem

Inicijativu za izradu plana pokrenulo je preduzeće "Rooster hill project", a ovim dokumentom je obuhvaćeno područje Bloka 4, veličine 22,5 hektara.

Novim rešenjem, umesto trokrake raskrsnice prema Labudovom brdu, predlaže se kružna raskrsnica. Četvrti krak bio bi ulaz u kompleks komercijalnih sadržaja.

- Pristup budućoj privrednoj zoni sa Ibarske magistrale obezbeđuje se kroz preraspodelu saobraćajnih elemenata. Regulacija će se obavljati preko razdelnog ostrva, kako bi se formirala semaforska raskrsnica i infrastruktura do postojeće, odnosno planirane mreže - navodi se elaboratu koji je za ovu priliku uradilo privredno društvo "Alua".

Na ovom području neće biti objekata javnih službi, kao što su vrtići, škole, domovi zdravlja, sportski tereni i objekti kulture. Kako nezvanično saznajemo, tu će se nalaziti "Big fešn" tržni centar.

Rani javni uvid zakazan je u zgradi Gradske uprave, u 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu) od 28. maja do 11. juna, svakog radnog dana od 9 do 18 časova. Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanim građanima, davaće predstavnik obrađivača, od 12 do 18 časova utorkom i četvrtkom.