KAKO bi uvideli koji su najveći problemi žitelja Kneževca, ovaj deo Rakovice u nedelju su posetili gradski menadžer Goran Vesić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković. Prvi operativac prestonice istakao je da ovo naselje ima mnogo problema, od kojih je najveći nelegalna gradnja koja je umnogome opteretila postojeću infrastrukturu.

PROČITAJTE JOŠ - Prave put na klizištu?!

- U narednom periodu akcenat će biti stavljen na legalizaciju, kanalizaciju, parking-mesta, igrališta, na šta su se građani najviše žalili - rekao je Vesić. - Neki problemi su rešivi lakše, za neke treba vremena, ali je najvažnije da se razgovara. Ne postoji ni najmanje mesto u Beogradu gde bar nešto nismo uradili.

U rešavanje problema, naročito legalizacije, uključiće se opština, pa je već dogovoren sastanak sa nadležnima iz Gradske uprave. Projekat kanalizacije urađen je za deo naselja, a očekuje se da će posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište radovi početi u julu. Za drugu fazu radova, trenutno se izrađuje projekat.

- Grad će pomoći i u postavljanju rastera za parkiranje, što će obezbediti dodatna parking-mesta, koja gradnjom objekata nisu bila planirana - dodao je Vesić i podsetio da sada žitelji Kneževca imaju još jednu pogodnost. Novom linijom BG voza sada do Prokopa mogu da stignu za manje od dvadeset minuta.

SREĐENA IGRALIŠTA I PARKIRALIŠTA

Ovo je druga Vesićeva poseta Kneževcu za manje od mesec dana. Gradski menadžer je podsetio stanovnike Rakovice da su u Kneževcu nedavno sređena dva dečja igrališta, parking-mesta i da su asfaltirane mnogobrojne ulice...

Poslednja u nizu je šest stotina metara duga deonica u Ulici prvoboraca,koja povezuje Kneževac i Vidikovac.