OBJEKTI nekadašnjeg građevinskog giganta "Trudbenik" u Krnjači prodati su u četvrtak, dok je jedan kupac dao ponudu za zgrade na Konjarniku u kojima već decenijama žive radnici ove firme. Iako je licitacija bila javna, poveriocima, radnicima i građanima nije bio dozvoljen ulaz. U pokušaju da udalje prisutne, pozvana je i policija.

Prodaja imovine "Trudbenika", koji je u stečaju od jula 2011. godine, zakazana je bila u četrvrtak u podne, a u oglasu o prodaji imovine bile su ponuđene i stambene zgrade za kolektivno stanovanje u Ulici Luneta Milovanovića broj 6 na Zvezdari, objekti u Krnjači i na Novom Beogradu.

Pročitajte još - Zgrade bez upravnika: Prvo upozorenja, pa kazne

Zgrade u Krnjači su prodate, objekti na Novom Beogradu izuzeti, dok je za stambene zgrade za kolektivno stanovanje na Zvezdari stigla jedna ponuda.

- Za objekte na Konjarniku stigla je jedna ponuda, koja je ispod 50 odsto procenjene vrednosti ovih zgrada - kaže Branislav Ilić, stečajni upravnik "Trudbenika", za "Novosti". - Odbor firme trebalo bi da zaseda između 10. i 15 maja, kada će doneti odluku da li će zgrade prodati po toj ceni.

Šta će biti sa 75 porodica radnika koje žive u objektima "Trudbenika" na Konjarniku, Novom Beogradu i u Krnjači, niko ne zna.

AGONIJA DUGA TRI DECENIJE

U barakama koje su pre tri decenije dobili od preduzeća kao privremeni smeštaj, radnici "Trudbenika" ostali su bez rešenog stambenog pitanja. Firma je privatizovana, zemljište na kojem su "kuće" prodato, a porodicama svakodnevno preti iseljenje.