Auto potonuo, a radnja potopljena

J. NOVAKOVIĆ

05. 11. 2015. u 12:19

Ауто потонуо, а радња потопљена

Građevinska mašina juče u Kičevskoj ulici na Vračaru Foto M. Anđela

Havarije na vodovodnim cevima širom prestonice, najdramatičnije u Kičevskoj na Vračaru. Incidenti i u Vojvode Stepe, Kameničkoj, Takovskoj

VODOVODNE cevi pucale su juče kao grančice širom prestonice! Još se nije ni isušilo "jezero" u Kičevskoj ulici na Vračaru, a incident u tek renoviranoj Ulici vojvode Stepe izazvao je plavljenje Autokomande.Gejzir iz Kameničke prelio se u Karađorđevu, a u Takovskoj su zbog vode milele i "trole"...

- To je uobičajena pojava za ovo doba godine, na prelasku jeseni u zimu, jer su velika temperaturna kolebanja tokom dana - tvrdi Vladimir Šobot iz "Vodovoda i kanalizacije".

Dan posle, situacija u Kičevskoj kod Kalenić pijace, izgledala je jezivo. Još su i te kako bili vidljivi "ožiljci" pošto je pre dve noći oko 22 časa, eksplodirala vodovodna cev. Voda koja je kuljala iz nje potkopala je asfalt koji se obrušio sa sve parkiranim automobilom marke "opel astra", a odatle je nastavila da teče i poplavila je do plafona palačinkarnicu u suterenu na broju 13a.

Radnici "Vodovoda" otkopavali su juče put sve do ulaza u pomenuti lokal koji je bio zatvoren i prekriven rešetkama. U četvorospratnici odmah uz palačinkarnicu stanari su iznenada ostali suvih slavina.

- Nismo čuli da se sinoć to dogodilo, jer smo pravili rođendan detetu, pa je bilo glasno u stanu - kaže sredovečna žena iz ulaza 13a. - Morali smo jutros da kupimo balone vode, jer imamo i bebu.

Bager je juče "kašikom" otkopavao asfalt i zemlju. Mogla se videti "zdrava" uža cev bliže površini, a ispod nje obimnija i trula koja je pukla. Rupa je zahvatala više od pola kolovoza, a radnici su je "širili" do trotoara, toliko da su provirivale žile stabla ispred 13a.

Slika automobila koji tone u asfalt podsetila je na slične viđene avgusta prošle godine u Ulici 22. oktobra u Zemunu i Bulevaru kralja Aleksandra.

UMALO I KAMION DA UPADNE U RUPU

DOK je bager juče uveliko iskopavao rupu, kako bi radnici mogli da dođu do cevi koju treba da izvade i zamene, dogodio se novi odron.

Beži napred, vozi, vozi! - povikale su kolege vozaču kamiona, koji je bio parkiran tik uz ivicu rupe gde je počela da se obrušava zemlja.

JEDNA CEV, TRI ULICE BEZ VODE

RADNICI su sinoć u roku od 45 minuta od poziva izašli na teren i zatvorili ventile - kaže Vladimir Šobot iz "Vodovoda i kanalizacije". - Bez vode su tada ostali stanari u Kičevskoj, od Golsvortijeve do Mileševske, u kojoj je takođe obustavljeno vodosnabdevanje, od Trnske do Sinđelićeve. Neki su imali problem i u Prote Mateje Nenadovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije