SELTIKSI POKAZUJU KO JE GAZDA NA ISTOKU: Tejtum je spreman da vrati titulu u Boston

V.M.

21. 05. 2024. u 14:21

DVA sata posle ponoći košarkaši Boston seltiksa će u prvoj utakmici finala Istočne konferencije dočekati Indijana pejserse u čuvenom ''TD gardenu''.

СЕЛТИКСИ ПОКАЗУЈУ КО ЈЕ ГАЗДА НА ИСТОКУ: Тејтум је спреман да врати титулу у Бостон

Foto: Profimedia

Boston je u dosadašnjem toku plej-ofa opravdao ulogu velikog favorita za osvajanje Istočne konferencije, prvo je rutinski izbacio Majami sa 4:1 u seriji, a zatim je istim rezultatom savladan i Klivlend.

Iako su početkom doigravanja ostali bez Porzingisa, to nije poremetilo Seltikse koji u svom sastavu imaju veliki broj kvalitetnih igrača, generalni menadžer Bred Stivens je odradio sjajan posao u sastavljanju ekipe i zaslužuje pohvale koje dobija širom američkih medija.

Najbolji igrač domaćina je svakako Džejston Tejtum, a pored njega odlične partije pružaju Braun i Vajt, a defanzivni bedem ekipe se sastoji od Horforda i Holideja koji su poznati kao odlični plej-of igrači.

Par godina je Boston bio nadomak osvajanja titule i deluje da bi ova sezona mogla biti ta kada će se konačno popeti na tron, pogotovo jer je Minesota eliminisala po kladionicama njihovog glavnog konkuretna u borbi za titulu, Denver nagetse.

Sa druge strane, mladi tim Pejsersa je nadmašio očekivanja i plasirao se u finale Istočne konferencije nakon veoma zanimljive serije sa Niksima. Protiv Njujorčana nije viđen nijedan brejk sve do sedme utakmice kada su Pejsersi predvođeni maestralnim Halibartonom (26 poena) ''počistili'' Nikse u ''Medison skver gardenu'' sa 130:109.

Doduše, ono što vredi napomenuti je to da Indijana ima dosta sreće sa izostancima ključnih igrača njihovih rivala u dosadašnjem toku plej-ofa. U prvoj rundi Milvoki je bio bez Janisa i Lilarda veći deo serije, dok su Niksi bili bez Anunobija i Rendla, dok se na sedmom meču povredio i Džejlen Branson.

U regularnom delu sezone brza košarka koju igraju gosti je umela da namuči domaćina u regularnom delu sezone, sastali su se čak pet puta i Seltiksi su slavili tri puta naspram dva trijumfa Pejsersa.

Večeras očekujemo da Boston silovito otvori seriju pred punim tribinama ''TD gardena'' i očekujemo rutinski trijumf čete Džoa Mazule.

NAŠ TIP: hendikep 1 (-7,5) (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone