OVAJ MEČ JE JAKO BITAN ZA SRBIJU: ''Karioke'' mogu pomoći ''orlovima'' da se plasiraju na Olimpijske igre

V.M.

21. 05. 2024. u 13:22

POSLEDNjI meč današnjeg programa odbojkaške Lige nacija odigraće Kuba i Brazil koji se sastaju u Rio de Žaneiru dva sata posle ponoći.

ОВАЈ МЕЧ ЈЕ ЈАКО БИТАН ЗА СРБИЈУ: Кариоке могу помоћи орловима да се пласирају на Олимпијске игре

Foto: Profimedia

Dugi niz godina Kubanci su imali pravilo da igrači koji igraju van domaće lige ne mogu da igraju reprezentaciju i doživeli su veliki pad, sada kada su to promenili polako se dižu i uspinju se na rang-listi.

Ipak, za vreme zabrane izgubili su svoje najbolje igrače poput Leona i Leala koji igraju za Poljsku, odnosno Brazil, tako da im sada reprezentaciju predvode Mergareho, Anhel Lopet i Robertlandi Simon.

Kuba nije izborila direktan plasman na Olimpijske igre, tako da će pokušati da uradi to preko Lige nacija, a glavni rival u borbi za deveto mesto koje vodi na OI je reprezentacija Srbije.

''Orlovi'' trenutno drže devetu poziciju sa 253 boda, dok Kubanci imaju 236 poena na svom saldu, tako da je ta razlika više nego dostižna.

Sa druge strane, Brazlici su osigurali plasman na Olimpijske igre i Liga nacije će im služati da natempiraju formu za Pariz. U pitanju je veoma iskusna ekipa, uglavnom su to igrači na zalascima svojih karijera i ovo će im biti poslednja prilika da se okite olimpijskim zlatom pre smene generacija.

Onaj koji se za sve pita je sjajni tehničar Bruno Rezende, a uz njega tu je jedna od najboljih primačkih dijagonala na svetu Lukareli/Leal, dok se ove sezone igrama u klubu istakao i korektor Darlan koji bi mogao biti ''iks faktor'' ''karioka'' na igrama u Parizu.

Pobeda Brazila na večerašnjem duelu bi mnogo značila Srbiji, a dobra stvar za ''orlove'' je to što se ovaj meč igra u Rio de Žaneiru, tako da će domaćini biti motivisani da se pokažu pred svojim navijačima.

Očekujemo da Kubanci pruže dobar otpor trostrukom olimpijskom šampionu i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +175,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone