NESTVARNI LUKA DONČIĆ: Slovenac je spreman da ''izmetla'' Timbervulvse

V.M.

26. 05. 2024. u 09:10

DVA sata posle ponoći košarkaši Dalasa će ugostiti Minesotu u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije.

НЕСТВАРНИ ЛУКА ДОНЧИЋ: Словенац је спреман да изметла Тимбервулвсе

Foto: Profimedia

Iako su Timbervulvsi bili favoriti na uvodne dve utakmice pred svojim navijačima u Teksas dolaze sa zaostatkom 0:2 u seriji, a glavni razlog za to je maestralni bekovski tandem Maveriks, Irving-Dončić.

Na oba susreta Minesota nije imala odgovor za njih i pomenuti dvojac je u samim završnicama utakmica pokazivao svoju klasu i prelamao mečeve u korist Dalasa.

Zanimljivo je to da su četvrte četvrtine započinjale istim rezultatom, 86:82 u korist Timbervulvsa ali ni u jednoj od njih nisu uspeli da sačuvaju prednost i njihovo neiksustvo je došlo do izražaja.

To se posebno videlo na drugom susretu kada su vodili gotovo čitav meč i imali su plus pet na minut i po do kraja, međutim nekoliko loših napada i izgubljenih lopti su otvorila vrata pobede Dalasu što su oni znali kako da iskoriste.

Luka Dončić je na 30 sekundi do kraja promašio šut i Vulvsi su se odbranili, ali Entoni Edvards je bacio loptu u aut, a Dončić drugi put nije promašio i svojom karakterističnom step-bek trojkom doneo je vrednu pobedu Maveriksima (109:108).

To je bio 32. poen Luke na meču, a uz to je podelio 13 asistencija i uhvatio deset skokova, tako da je ostvario tripl-dabl.

Ono što je evidentno u dosadašnjem toku serije je to da su Maveriksi uspeli da ''zatvore'' Entonija Edvardsa koji ne pruža ni približno dobre partije kao na startu plej-ofa.

Sansi i čest Nagetsi nisu imali odgovor za sjajnog beka Minesote, ali protiv Dalasa je ubacio samo 19, odnosno 21 poen na uvodna dva meča, a uz to je imao i veoma loše procente šuta iz igre (33%).

On će morati da odigra bolje ukoliko Timbervulvsi misle da pobede, a dobra stvar za njih je što su tokom ovog plej-ofa protiv Nagetsa pokazali da ih nikada ne smete otpisivati jer su svi mislili da su gotovi nakon što je Denver poveo sa 3:2 u seriji međutim to nije bio slučaj i ostvarili su dve impresivne pobede nad šampionima kojima su se domogli finala konferencije po drugi put u svojoj istoriji.

U Teksasu se utakmice uglavnom igraju u bržem ritmu, pogotovo ako Dalas krene šut i zbog toga verujemo da će granica poena biti prebačena, a takođe vredi napomenuti da je to bio slučaj na uvodne dve utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +206,5 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)