DŽOKEROV OSMEH IZ KLUBA 400: Nole je zapečatio sve teniske knjige!

M.M.

14. 11. 2023. u 16:00 >> 16:00

NOVAK Đoković će u drugom kolu "zelene grupe" snage odmeriti sa Janikom Sinerom.

ЏОКЕРОВ ОСМЕХ ИЗ КЛУБА 400: Ноле је запечатио све тениске књиге!

FOTO: Tanjug/AP

Talentovani momci i mlade snage dolaze i činiće budućnost ovog sporta. Rodžer Federer se penzionisao, Rafael Nadal je počeo pripreme za sledeću, verovatno i poslednju sezonu u svojoj karijeri. Endi Mari igra sa veštačkim kukom i treba mu skinuti kapu, međutim, daleko je njegov tenis od vrhunskog nivoa.

Nova generacija se već godinama probija, ali vrh planine je rezervisan za najtrofejnijeg igrača svih vremena - Novaka Đokovića. Nebrojano puta su srpskog tenisera rušili, ali je na kraju ustajao i ponosno "gazio".

Misija zvana "zemlja kengura" je završena, pored silnih ucena Novak je uspeo da izađe jači i pokori Australiju po deseti put u svojoj karijeri.

Uspehe su mu širom sveta osporavali, ali i ta knjiga je ostala zapečaćena pre njegovog penzionisanja. Svi mogući rekordi u "belom sportu" su vlasništvo Novaka Đokovića i to će tako ostati.

Sada je ispred Noleta možda i najteži mogući zadatak, trka sa samim sobom može biti nezgodna i poprilično dosadna, ali rođeni Beograđanin za sada to ne pokazuje.  Motivacija i glad za pobedama još uvek postoje i verujemo da se neće ugasiti sve dok ga telo bude slušalo.

Pre dva dana Džoker je sebi obezbedio ulazak u "klub 400" gde će iz separea sa osmehom posmatrati ostatak teniske scene. Nakon Torina započeće jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.

Kartu je morao da obezbedi preko dvadesetogodišnjeg Danca koji je nakon tri sata velike borbe bio prinuđen da pruži ruku boljem od sebe.

Nole je svoj prvi Masters kup osvojio još davne 2008. godine, a njegov današnji protivnik je tada važio za jednog od najtalentovanijih skijaša u Italiji. Janik Siner se tek kasnije odlučio za tenis i, kako stvari stoje, nije pogrešio.

Italijan je u životnoj formi, trenutno zauzima 4. poziciju na listi, ali svima je jasno da to nije njegov limit. U Parizu je bio izrevolitaran organizacijom pa se povukao sa turnira, nije želeo da dovodi u pitanje igranje na završnom turniru pred svojim navijačima.

Brzo, efikasno i autoritativno, tako je izgledao Janikov debi na Masters kupu. Stefanos Cicipas je imao osamdesetominutni čas tenisa koji će dugo pamtiti.

Đoković i Siner su do sada tri puta delili teren, a naš teniser je bio uvek taj koji je na kraju delio autograme navijačima.

Ne sumnjamo da nas u prepunoj dvorani "Pala Alpitur" očekuje pravi spektakl i još jedno potpisivanje kamere od strane srpskog asa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +22,5 (kvota 1,78)

                             

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja