SRBIJA NA KORAK DO NOVOG ZLATA! Bivši selektor je poslednja prepreka

V.D.

03. 09. 2023. u 11:38 >> 11:38

VEČERAS od 20 časova u velikom finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice sastaće se Srbija i Turska

СРБИЈА НА КОРАК ДО НОВОГ ЗЛАТА! Бивши селектор је последњa препрека

FOTO: OSS

Još od Svetskog prvenstva u Japanu koje je održano 2006. godine, kada je naša selekcija osvojila bronzu, navikli smo na uspehe.

Vesna Čitaković, Ivana Đerisilo, Anja Spasojević, Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Suzana Ćebić, Nataša Krsmanović, Jovana Brakočević, Stefana Veljković, Milena Rašić, Silvija Popović i mnoge druge sjajne igračice predvođene selektorom Zoranom Terzićem su nas navikle da se sa medaljama oko vrata vraćaju sa velikih takmičenja.

Nakon osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu koje je održano pre dve godine čuveni Terza je napustio kormilo reprezentacije koje je preuzeo Danijele Santareli. Harizmatični Italijan je podmladio srpski tim i odveo našu reprezentaciju do svetskog zlata, drugog u istoriji srpske ženske odbojke. Posle osvojene titule Santareli je preuzeo reprezentaciju Turske iz čijeg saveza je stigla izuzetno bogata ponuda. 

Zanimljivo je da je na mesto selektora stigao Đovani Gvideti koji je u prethodno vodio upravo današnjeg rivala Tursku tako da ovaj meč dobija još više na kvalitetu s obzirom da oba selektora izuzetno dobro poznaju protivnike i očekujemo fantastičan meč.

Biće ovo finale između dve reprezentacije koje do sada nisu doživele poraz na prvenstvu a rivalima su prepustile samo po četiri seta. 

Srbija u grupi redom slavila protiv Ukrajine, Slovenije, Poljske, Mađarske i Belgije da bi u eliminacionoj fazi "pale" Švedska, Češka i Holandija.

Turkinje su imale možda i malo teži put s obzirom da su u četvrtfinalu i polufinalu imale za rivala reprezentaciju Poljske i Italije ali su uspešno preskočile te prepreke.

Kao i obično nosilac igre našeg tima je fantastična Tijana Bošković kojoj će na večerašnjem susretu biti dovoljno sedam poena kako bi odnela titulu najboljeg poentera na prvenstvu a verovatno i titulu najkorisnije igračice ukoliko se naše devojke okite zlatom večeras. Za sjajne partije našeg korektora posebno je zaslužna i povratnica u reprezentaciju Maja Ognjenović koja je u 39. godini odlučila da ponovo obuče dres sa srpskim grbom.

Pored njih odlične partije na ovom prvenstvu pružaju i Maja Aleksić, Bjanka Buša, Jovana Stevanović, Mina Popović, Sara Lozo kao i fantastični libero Aleksandra Jegdić. 

Očekujemo fantastičan meč večeras u kome će nijanse odlučivati o novom Evropskom prvaku. Srbija je do sada uspešno izlazila na kraj sa Turskom na velikim takmičenjima ali Santareli trenutno predvodi možda i najjaču tursku selekciju u istoriji koja ima želju da osvoji prvo evropsko zlato.

"Tip" i pored toga veruje u pobedu našeg tima i četvrtu zlatnu medalju na evropskim prvenstvima.

NAŠ TIP: Srbija - Turska 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)