INTER SE SILNO POJAČAO: Fiorentina je proletos slavila na "Meaci"

O. M.

03. 09. 2023. u 09:47 >> 09:47

U derbiju trećeg kola italijanske Serije A Inter dočekuje Fiorentinu. Obe ekipe su neporažene na startu sezone, pa nema sumnje da nas u nedelju od 18 časova i 30 minuta očekuje zanimljiv meč na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu.

ИНТЕР СЕ СИЛНО ПОЈАЧАО: Фиорентина је пролетос славила на Меаци

FOTO: EPA

Inter generalno gledajući, može da bude zadovoljan učinkom prethodne sezone. Stigao je do finala najelitnijeg evropskog takmičenja u kojem je i pored poraza od Mančester sitija ostavio dobar utisak, osvojio Kup Italije, pobedivši upravo Fiorentinu, i završio prvenstvo na trećem mestu obezbedivši grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, čini se da su neroazuri u ovu sezonu ušli sa još većim ambicijama, što se vidi i po prelaznom roku koji je odrađen vrlo precizno. Dovedena su pojačanja na svim pozicijama u timu. Od golmana Jana Zomera, koji je stigao iz Bajerna za sedam miliona evra, preko defanzivaca Frančeska Ačerbija koji je Laciju plaćen tri i po miliona i Benžamena Pavara koji je došao iz Bajerna nekoliko dana posle Zomera za 30 miliona, zatim veznog reda pojačanog Huanom Kvadradom i Dejvijem Klasenom koji su došli kao slobodni igrači posle isteka ugovora u Juventusu, odnosno Ajaksu, dok je napad pojačan Markusom Tiramom i Aleksisom Sančezom, za koje takođe nije plaćen ni dinar jer su im istekli ugovori u Menšengladbahu, odnosno Olimpiku iz Marseja.

Inter je u prvom kolu rutinski pobedio Moncu sa 2:0, golovima Lautara Martineza, a sličnu utakmicu ponovio je i protiv Kaljarija, kada je takođe sa dva pogotka u ranoj fazi meča rešio utakmicu u svoju korist. Opet se u strelce upisao Lautaro, ali je drugi gol postigao Dumfris.

Fiorentina je znatno teži rival od Monce i Kaljarija, ali neroazuri i u ovaj duel ulaze kao favoriti. "Ljubičasti" su sezonu počeli ubedljivim trijumfom nad Đenovom od 4:1, ali su u drugom kolu razočarali navijače pošto su protiv Lečea uspeli da prokockaju vođstvo od 2:0 koje su stekli već do sredine prvog poluvremena. 

Između ova dva prvenstvena duela, Fiorentina je imala gostovanje u Beču gde je protiv Rapida odigrala prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija. "Viola" je prošle sezone izgubila finale ovog najmlađeg evropskog klupskog takmičenja od Vest hema, a ove sezone je dobila priliku da ga igra zahvaljujući kazni koju je za sebe izvojevao Juventus kako bi izbegao eventualno izbacivanje iz Lige šampiona ove sezone. Austrijanci su pobedili sa 1:0, ali je golovima Nikolasa Gonzalesa (drugi u 90. minutu) u revanšu "viola" rešila dvomeč u svoju korist ukupnim rezultatom 2:1.

U prošloj sezoni Fiorentina je iznenadila Inter na "Meaci" i pobedila sa 1:0 golom Bonaventure u 53. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja