NEKADA VELIKI DERBI: Crvena zvezda čuva prvo mesto

V.M.

05. 03. 2023. u 10:08 >> 10:01

CIBONA dočekuje ''crveno-bele'' u hali ''Dražen Petrović''.

НЕКАДА ВЕЛИКИ ДЕРБИ: Црвена звезда чува прво место

FOTO: M. Vukadinović

Hrvatski velikan već dugi niz godina grca u finansijskim problemima zbog kojih ne može da ostvari značajne rezultate. Cibona je trenutno deseta na tabeli sa skorom 7-12, nalazi se u poprilično lošoj formi jer je u proteklih pet kola ostvarila samo jednu pobedu. Broj učesnika u plej-ofu ove sezone se povećao na osam, poslednje mesto koje vodi u njega zauzima Split (skor 8-12) koji je pre pauze za kupove savladao Cibonu sa 72:90.

Crvena zvezde je preko nedelje izgubila dobijen meč u Minhenu. Vodila je tokom cele utakmice ali veoma loša igra u završnici i serija Bavaraca od 14:0 verovatno je označila kraj nada Beograđana za Top 8 Evrolige.

Priča u ABA ligi je drugačija, gost tu ima skor od 17-1 i jedini poraz doživeo je od Zadra još početkom novembra nakon kojeg su izabranici Duška Ivanovića upisali 13 uzastopnih pobeda. Poslednja žrtva ekipi sa Malog Kalemegdana bio je upravo Zadar, 76:95. Zvezdi je jako bitno da osvoji prvo mesto jer je poslednji put u plej-ofu na svom terenu izgubila davne 2018. godine.

Aktuelni šampion ima neverovatnih 17 vezanih pobeda protiv Cibone koja je Zvezdu poslednji put savladala na Fajnal foru u Beogradu 2014. godine posle čega je bila bolja od Cedevite u finalu i tako osvojila svoju poslednju titulu. Ove sezone je u hali ''Aleksandar Nikolić'' bilo 92:53.

Očekujemo da ''crveno-beli'' produže svoju dominaciju protiv hrvatskog velikana.

NAŠ TIP: ukupno poena -163,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega