VLAHOVIĆ BI PONOVO DA ZATRESE ROMINU MREŽU: Borba za Ligu šampiona je u punom jeku

V.M.

05. 03. 2023. u 17:10 >> 17:10

''VUČICA'' dočekuje Juventus u apsolutnom derbiju 25. kola Serije A.

ВЛАХОВИЋ БИ ПОНОВО ДА ЗАТРЕСЕ РОМИНУ МРЕЖУ: Борба за Лигу шампиона је у пуном јеку

FOTO: EPA

Domaćin je u prošlom kolu šokantno izgubio od Kremonezea kojem je to bio prvi ligaški trijumf ove sezone i sada mora da se vadi protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika kako ne bi izgubio korak za gornjim domom. Juventus je u seriji odličnih rezultata, ostvario je tri vezane vezane pobede i u sjajnom ritmu dolazi na ''Olimpiko''.

Delovalo je da je Roma uhvatila zalet kada je savladala Veronu i plasirala se u osminu finala Lige Evrope preokretom protiv Salcburga, ali sve to je palo u vodu početkom ove nedelje kada ju je Kremoneze po drugi put savladao ove sezone rezultatom 1:2. Izabranici Žozea Murinja su na taj način izgubili mesto koje vodi u Ligu šampiona i sada se nalaze na petom mestu sa tri boda manje od četvrtoplasiranog Milana.

Velika želja ''đalorosa'' je da se vrate u najelitnije evropsko takmičenje i nadaju se da će to uspeti, bilo to preko Serije A ili Lige Evrope u kojoj će ukrstiti koplja sa Real Sosijedadom u osmini finala. Motiv više na večerašnjem susretu imaće Paulo Dibala koji je letos posle sedam sezona napustio Juventus i prešao u ''vučicu'' u čijem dresu je za sada postigao osam pogodaka i podelio šest asistencija u Seriji A.

''Stara dama'' je uhvatila zalet. Da nije bilo kazne od 15 bodova sigurna bi bila na drugom mestu ali ''bjankoneri'' se ne žale već igraju kvalitetan fudbal i slavili su čak šest puta na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. Polako prilaze samom vrhu tabele, trenutno su sedmi sa 35 osvojenih bodova, što je i dalje velikih 12 poena zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Milan.

Kao i Roma, Juve nasutpa u ligi Evrope. Uspešno je preskočio prvu prepreku u nokaut fazi u vidu Nanta i sada ga očekuje okršaj sa Frajburgom u osmini finala.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, Vlahović je doveo svoju ekipu u prednost na samom početku utakmice sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, a konačan rezultat na asistenciju Dibale postivio je Ejbraham u 69. minutu. Roma je poslednji put na ''Olimpiku'' savladala Juve 2019. godine sa 2:0, od tada su u večnom gradu viđene dve pobede ''bjankonera'' i remi.

Iako je dobio crveni protiv Kremonezea, gospodin ''posebni'' će se naći na klupi večeras nakon što je žalba uprave usvojena od saveza. Morinjo će imati skoro čitav sastav na raspolaganju, jedini koji će odsustvovati je već duže povređeni Darbo.

Juve će biti bez Kaja Žorža i Milika, dok se očekuje da se na terenu nađe Pol Pogba koji je u pobedi protiv Torina u prošlom kolu nakon duge pauze zbog povrede prvi put zaigrao posle letošnjeg povratka u redove gosta.

Očekujemo jedan neizvestan meč i verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu