TADIĆ I AJAKS NASTAVLJAJU POTERU ZA FEJENORDOM: Gosti nikada nisu slavili na Johan Krojf areni

O. M.

05. 03. 2023. u 08:45

NEC iz Najmegena gostovaće Ajaksu u 24. kolu Eredivizije.

ТАДИЋ И АЈАКС НАСТАВЉАЈУ ПОТЕРУ ЗА ФЕЈЕНОРДОМ: Гости никада нису славили на Јохан Кројф арени

FOTO: EPA

Gosti dolaze na Johan Krojf arenu na kojoj nikada, od kada je napravljena 1996. godine, nisu pobedili. Ukupno su 22 puta dolazili u goste Ajaksu na novi stadion i uspeli su da se šest puta vrate neporaženi u Najmegen, poslednji put 2016. godine. 

Tada su za Ajaks igrali golman Jasper Silesen i vezista Lase Šene koji su sada prvotimci NEC-a, a danski fudbaler je i kapiten.

Jedinu pobedu na starom stadionu Ajaksa gosti su ostvarili 1994. u poklufinalu kupa. 

Ajaks je u četvrtak obezbedio polufinale Kupa Holandije, pošto je sa 3:0 slavio na gostovanju De Grafšapu. Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić ušao je u igru tek u 81. minutu kada je zamenio strelca drugog pogotka za "kopljanike" Stivena Bergvajna.

Računajući samo domaća takmičenja, "kopljanici" su u seriji od 14 mečeva bez poraza, poslednji put pognute glave u prvenstvu ili kupu  teren su napustili u novembru posle derbija sa PSV Ajndhovenom. Ali posle tog poraza usledilo je šest remija u prvenstvu pa je ceh platio trener Alfred Šreder, koga je zamenio Džoni Hejtinga. 

Od dolaska nekadašnjeg reprentativca Holandije na klupu stvari su se promenile na bolje pa je Ajaks smanjio zaostatak nad vodećim Fejenordom na šest bodova uz meč manje od lidera i da bi ostao u igri za šampionski pehar moraće da potvrdi ulogu favorita u današnjem susretu.

U prvom ovosezonskom susretu ekipa u Najmegenu, bilo je 1:1, a gol za Ajaks postigao je Klasen na asistenciju Dušana Tadića. Poslednji put kad su gosti dolazili na Johan Krojf arenu ispraćeni su "petardom". Tadić je postigao četvrti i peti gol za svoju ekipu na tom susretu, a kod drugog koji je postigao Mazraui, bio je asistent.

Ostaje da se vidi da li će kapiten "kopljanika" i "orlova" zaigrati od prvog minuta na ovom meču ili će ga Hejtinga staviti na klupu kao i protiv De Grafšapa.

Ajaks nema povređenih igrača, osim mladog turskog internacionalca Ahmetdžana Kaplana, koji ionako nije u prvom planu. S druge strane, trener NEC-a Rogir Majer već duže vreme ne može da računa na povređene golmana Robina Rofsa i vezistu Matajsa de Volfa.

Ajaks je ubedljiv favorit na kladionicama i očekujemo da rutinski odradi posao.

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)