Drugi reket sveta "gazi" ka polufinalu?

N. R.

05. 07. 2022. u 11:06

DRUGO vimbldonsko četvrtfinale u ženskoj konkurenciji odigraće Mari Buzkova protiv favorizovane Ons Žaber

Други рекет света гази ка полуфиналу?

Foto: Profimedia

Žaber tekuće godine igra svoj ubedljivo najbolji tenis. Pored titule iz masters serije u Madridu, Tunišanka je ove godine osvojila i berlinsku travu (serija 500), napravivši na taj način odličnu uvertiru za Vimbldon.

Drugi reket sveta krase precizni i jaki udarci (što forhend, što bekhend), te u velikom broju slučajeva pomoću njih dolazi u nadređenu poziciju na terenu. Ono što i te kako odgovara londonskoj podlozi jesu drop šotovi i izlasci na mrežu, segmenti igre koje Žaber može koristiti na visokom nivou.

Tunišanka opravdava svoju poziciju na rang-listi, pa je, shodno tome, izjednačila najbolji rezultat sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a samopouzdanje koje je prikupila sjajnim rezultatima može joj samo dati dodatni vetar u leđa u pohodu na rezultat karijere i plasman u grend slem polufinale.

Buzkova, 66. igračica sveta, važi za pristojnu defanzivnu teniserku, a može se takođe pohvaliti širokim napadačkim arsenalom, međutim, dosta manjeg kvaliteta nego što je to slučaj kod Tunišanke.

Žaber se smatra izrazitim favoritom, igre koje pruža zasigurno su vredne plasmana u njeno prvo polufinale grend slema, pa pretpostavljamo da će uspeti da napravi taj iskorak i obezbedi svoju borbu za finale Vimbldona. Buzkova će se po prvi put u karijeri naći na Centralnom terenu u Londonu, biće potreban period adaptacije, ne bi li se navikla na najveću svetsku tenisku pozornicu, kako bi ruka postala opuštenija i krenula da udara lopticu na način sa kojim je i ostvaren veliki rezultat za Čehinju. Pretpostavljamo da će Žaber osvojiti prvi set i trijumfovati, praveći brejk u ranoj fazi meča.

NAŠI PREDLOZI:

Žaber – osvaja prvi set i pobeđuje(1.5)

Ukupno gemova prvi set +8,5 (1.4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)