ČETVRTA DUPLA KRUNA ZAREDOM: Zvezina dominacija srpskim fudbalom se nastavlja

V.M.

25. 05. 2024. u 08:30

FUDBALERI Crvene zvezde će u poslednjem kolu Superlige Srbije na stadionu ''Rajko Mitić'' ugostiti Čukarički (19.00).

ЧЕТВРТА ДУПЛА КРУНА ЗАРЕДОМ: Звезина доминација српским фудбалом се наставља

FOTO: FK Crvena zvezda

Dominacija Crvene zvezde srpskim fudbalom se nastavila i ove godine, što se i ogleda u činjenici da su pre dva vikenda ''crveno-beli'' matematički osvojili sedmu titulu zaredom.

To su učinili nakon pobede nad TSC-om od 2:1, a trener Vladan Milojević nije dozvolio da dođe do pada u igri kod njegovih izabranika, koji su nakon toga redom bili bolji od Mladosti, Radničkog 1923 i Napretka.

Upravo se iskusni stručnjak smatra najzaslužnijim za osvajanjem titule jer je nasledio tim u ne baš dobroj situaciji nakon odlaska Baraka Bahara na kraju prvog dela sezone. Milojević je prodrmao ekipu, pronašao dobitnu formulu i dovoljno je reći da je Zvezda u prolećnom delu prvenstva na 20 utakmica u svim takmičenjima slavila čak 18 puta uz samo dva odigrana remija.

Pored odličnih igara u prvenstvu, ''crveno-beli'' su početkom nedelje osvojili i Kup Srbije u kojem su u finalu odigranom na stadionu ''Lagator'' u Loznici rezultatom 2:1 savladali Vojvodinu.

Tim trofejom ne samo da su potvrdili sjajan drugi deo sezone. već su osvojili i četvrtu uzastopnu ''duplu krunu'' što nikada nikome nije pošlo za rukom u Superligi Srbije.

Danas će za rivala imati Čukarički koji će nakon što je ove godine debitovao u Ligi konferencija ostati bez evrospkog fudbala iduće sezone jer poslednje kolo dočekuje kao šesti na tabeli i ne može da sustigne četvrtoplasirani Radnički iz Kragujevca.

Razočaravajuća je kampanja iza ''belo-crnih'' sa Banovog brda koji su u protekla dva vikenda doživeli uzastopne poraze od TSC-a i Partizana, a da usput nisu postigli nijedan gol na tim mečevima tako da samo sebe mogu da krive što neće nastupati bar u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

Što se tiče međusobnih duela, na dva ovosezonska obračuna večerašnji rivali su upisali po pobedu. Čuka je bila bolja na svom terenu sa 2:1, dok je Zvezda uzvratila na ''Rajko Mitiću'' rezultatom 3:0.

Takođe, vredi istaći da su ''crveno-beli'' pred svojim navijačima upisali 11 vezanih pobeda nad Čukaričkim i mi očekujemo da to učine 12 put zaredom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)