BILBAO SE "SVETI" SELTI JER JE IZGUBILA OD ATLETIKA: Domaćin bi posle ovog kola mogao da obezbedi opstanak

O. M.

15. 05. 2024. u 12:29

SELTA dočekuje Atletik Bilbao u 36. kolu španske Primera lige. Utakmica se igra na stadionu "Balaidos" od 22 časa.

БИЛБАО СЕ СВЕТИ СЕЛТИ ЈЕР ЈЕ ИЗГУБИЛА ОД АТЛЕТИКА: Домаћин би после овог кола могао да обезбеди опстанак

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Uprkos porazu od madridskog Atletika u prošlom kolu, izgledi Selte da opstane u La ligi su i dalje veliki. Ekipa iz Galicije ima pet bodova više od Kadiza koji danas gostuje Sevilji.

To znači da bi danas mogli matematički da obezbede opstanak. Pošto je utakmica u Sevilji na programu pre ove, igrači Selte će znati da li će im pobeda nad Bilbaom biti dovoljna (hoće u slučaju da "žuta podmornica" ne pobedi Sevilju, što je očekivano). U slučaju poraza Kadiza, s obzirom na mnogo bolju gol-razliku, verovatno bi im i remi protiv Bilbaoa bio dovoljan. 

Skorašnja istorija međusobnih susreta ne ukazuje na to da će Selta pobediti, ali poraz u prethodnom kolu je možda znak da će se to ipak desiti jer su "nebeskoplavi" posle svakog od prethodna tri poraza u La ligi uspevali da se podignu i ostvare pobedu.

Naravno, Atletik Bilbao nije ekipa u rangu Sevilje, Viljareala i Las Palmasa koji su prethodno služili Selti za oporavak, ali treba uzeti u obzir i da su "lavovi sa San Mamesa" pobedom u finalu Kupa kralja obezbedili evropsku jesen i da nemaju baš mnogo motiva danas, jer je zaostatak od osam bodova za Atletiko Madridom u trci za četvrtim mestom koje vodi u Ligu šampiona ipak nerealna opcija.

Upravo je Selta neuspehom protiv "jorgandžija" otpisala Bilbao iz borbe za "top 4", pa će možda to biti neki motiv "lavovima" da se razgoropade danas. Ali realno nije im kriva toliko Selta, koliko su sami uprskali remijem 2:2 protiv Osasune, što je još i dobar krajnji rezultat s obzirom na to da su "pirati" imali prednost od 2:0 u toj utakmici.

Selta je pobedila u samo tri od svojih poslednjih 14 utakmica kod kuće u La ligi, uz četiri remija i čak sedam poraza, a u deset od tih utakmica je palo dva ili manje golova.

Selta je jedina ekipa iz La lige koja ove sezone nije postigla gol u domaćem prvenstvu pre 15. minuta. Nebeskoplavi inače ove sezone možda više nego ikad zavise od legendarnog kapitena Jaga Aspasa koji je u 37. godini života zaslužan za 17 golova Selte ove sezone (devet pogodaka, osam asistencija), gotovo polovinu ukupnog broja.

Igrači koje treba gledati: Bilo kakav uspeh Selte možda zavisi od nastupa Jaga Aspasa jer je postigao tri od poslednje četiri pobede u domaćem prvenstvu, postigavši svaki gol u prvom poluvremenu. Atletikov Injaki Vilijams postigao je gol u svojoj poslednjoj gostujućoj H2H, dok su sva četiri gola u karijeri protiv Selte stigla pre isteka sata.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)