FODEN NASTAVIO GDE JE HOLAND STAO: Siti ide ka odbrani titule uprkos lošijem učinku norveškog čuda od deteta, tu je sada engleski vunderkid

O. M.

28. 04. 2024. u 07:45

UTAKMICA od koje mnogo toga zavisi biće odigrana danas od 17 časova i 30 minuta na stadionu "Siti graund" u Notingemu, gde domaći "šumari" dočekuju "građane" iz Mančestera.

ФОДЕН НАСТАВИО ГДЕ ЈЕ ХОЛАНД СТАО: Сити иде ка одбрани титуле упркос лошијем учинку норвешког чуда од детета,  ту је сада енглески вундеркид

FOTO: Tanjug/AP

Domaći tim nastavlja grčevitu borbu za opstanak, a gosti su se vratili na "pol-poziciju" u trci za šampionsku titulu.

Notingem Forest je bez pobede u tri utakmice u Premijer ligi i nalazi se u teškoj situaciji, na 17. mestu sa 26 bodova, samo bod iznad Lutona i dva iznad Barnlija u zoni ispadanja.

Da stvar po šumare bude gora, imaju veoma težak raspored do kraja takmičenja. Kod kuće im osim Mančester sitiji dolazi i Čelsi, dok u gostima igraju protiv dva direktna konkurenta u borbi za opstanak, Barnlija i Šefild junajteda.

 Iako im činjenica da se sastaju sa konkurencijom ide na ruku u smislu da te utakmice potencijalno nose šest bodova, njihova forma od sredine marta čini ove dve utakmice zapravo otežavajućom okolnošću. Jer, Notingem ima samo jednu pobedu u poslednjih devet utakmica. Od sredine marta u lošijoj formi od njih su samo Luton i Šefild junajted.

Otkad je sredinom decembra preuzeo vođenje ekipe od Stiva Kupera, novi menadžer Nuno Espirito Santo nije uradio dovoljno da unapredi tim. On je osvojio samo četiri boda više od svog prethodnika u istom broju utakmica, a to svakak onije dovoljno da opravda smenu menadžera koji je ekipu pre dve godine uveu u ligu.

Notingem je od novembra odigrao samo jednu utakmicu u kojoj nije primio gol, bilo je to u pobedi od 2:0 nad Vest hemom.

Ta pobeda, uz onu nad Fulamom, te remiji protiv Vulverhemptona i Krustal palasa, odnosno poraz od Liverpula, jesu bilans na "Siti graundu" u poslednja dva meseca.

Dvanaest od 17 domaćih utakmica je završilo "oba tima daju gol", a samo tri tima su imala više utakmica kod kuće koje su došle u tu igru.

Mančester siti je i dalje u igri za dva od tri trofeja koja je osvojio prošle godine. U jednom trenutku se činilo da će Arsenal ili Liverpul prekinuti trogodišnju dominaciju "građana" Premijer ligom, ali to se po svemu sudeći neće desiti jer Siti opet drži sudbinu u svojim rukama.

U četvrtak su u zaostaloj utakmici lako pobedili Brajton. Imaju dva boda iznad Liverpula i bod manje od Arsenala, ali sa utakmicom manje.

Mančester siti je možda izgubio od Real Madrida u Ligi šampiona, ali je nepobediv u Premijer ligi. Poslednji poraz imali su početkom decembra od Aston vile. Oni su neporaženi u 2024. i u poslednjih 18 utakmica ukupno.

Neverovatan niz od četiri utakmice sa četiri postignuta gola u svakoj sigurno neće obradovati navijače Notingema, čija odbrana je poklekla više puta i protiv ekipa sa mnogo slabijim napadačkim potencijalom od onoga koji poseduje četa Pepa Gvardiole,čak i bez Erlinga Halanda koji sa 20 postignutih golova nije ni blizu prošlogodišnjeg nivoa.

U odsustvu Holandove magije, Fil Foden je preuzeo "čarobni štapić" i on je verovatno najopasniji igrač Mančester sitija trenutno.

Pet od poslednjih devet utakmica došlo je 3+, a četiri su završile bez primljenog gola.

"Građani" imaju mečeve protiv Totenhema, Vest hema, Vulverhemptona, Fulama i Notingem foresta do kraja prvenstva, a očekuje ih i finale Ef-Ej kupa sa gradskim rivalom, tačnije repriza prošlogodišnjeg finala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&4+ (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)