BARSELONA U "EL KLASIKU" VADI SEZONU: Real Madrid na krilima uspeha u Ligi šampoina dočekuje najvećeg rivala koga je dva puta pobeđivao

O. M.

21. 04. 2024. u 07:55

NAJVEĆI derbi španskog fudbala, a po mišljenju mnogih fanova i svetskog, duel Real Madrida i Barselone ove subote doživeće svoju 257. takmičarsku inkarnaciju. Bliži se i 300. zvanični meč, jer računajući i prijateljske, današnji "El klasiko" biće ukupno 299. susret dva najtrofejnija španska kluba.

БАРСЕЛОНА У ЕЛ КЛАСИКУ ВАДИ СЕЗОНУ: Реал Мадрид на крилима успеха у Лиги шампоина дочекује највећег ривала кога је два пута побеђивао

FOTO: Tanjug/AP

Treći put ove sezone ukrstiće koplja dva najpopularnija španska kluba, a u oba dosadašnja slavio je Real Madrid.

Prvi susret u sezoni desio se u oktobru na „Olimpijskom stadionu Luis Kompani“, privremeniom domu Barse dok se renovira „Kamp nou“. Real je pobedio sa 2:1 iako su domaći poveli već u šestom minutu golom ilkaja Gundogana. Preokret je režirao najbolji igrač i strelac "blankosa" ove sezone Džud Belingam, a drugi, pobedonosni, gol postigao je u šestom minutu nadoknade.

Drugi susret velikih rivala zbio se na Srpsku novu godinu u okviru polufinala Superkupa  kada je Real do nogu potukao Barsu, a najzaslužniji za velikih 4:1 bio je strelac het-trika Vinisijus Žunior.

Madriđani u današnji derbi ulaze kao favoriti, ne samo zbog ova prethodna dva suela u sezoni, nego i zbog sveukupne forme prikazane u sezoni, kao i činjenice da su igrači "kraljevskog kluba" puni samopouzdanja nakon što su u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisali sada već bivšeg prvaka Evrope Mančester siti.

S druge strane, Barselona je ispala posle katastrofalnog poraza 1:4 od Pari Sen Žermena na "Monžuiku". Takođe, igrači Barselone osećaju vleiki teret "moranja" jer zaostaju već osam bodova na tabeli La lige i sve osim pobede danas na terenu ljutog rivala verovatno bi značilo oproštaj od titule.

Posle četiri uzastopne pobede u La ligi kod kuće bez primljenog gola, sa impresivnim prosekom od 2,75 golova po utakmici, Real Madrid ima dovoljnododatnog razloga za samopouzdanje. Da dodamo tome tri pobede u poslednja četiri susreta sa Barselonom u svim takmičenjima.

Odlazeći trener Barselone Ćavi Ernandes osuo je drvlje i kamenje na sudije posle poraza od Pari Sen Žermena, ali kada primite četiri gola ne možete da se "vadite" na sudije i da očekujete da vas bilo ko ozbiljno shvati. 

Barselona jednostavno nije bila dovoljno dobra, čak ni pre isključenja Arauha, iako je do tada imala prednost od 1:0. Ipak, držali su se koliko-toliko dok nije "pocrveneo" i Ćavi, a tada su kola krenula nizbrdo pa Ćavi mora da krivi sebe pre nego sudije.

Bilo kako bilo, iako su već odavno svi otpisali Barsu iz trke za šampionskim lovorikama, činjenica je da katalonska ekipa još ima bar teoretske šanse i dok je tako  neće se predavati. 

To potvrđuje i njihov niz od deset utakmica bez poraza, osam pobeda i dva remija. U poslednjem kolu španskog šampionata pobedili su sa 1:0 u gostima kod Kadisa golom Žoaa Feliksa u 37. minutu.

Za trenera Ćavija ovaj derbi je od posebnog značaja, jer bi pobeda u nedelju obezbedila izjednačenje u međusobnom odnosu sa najvećim rivalima, s obzirom da trenutno ima  četiri trijumfa i pet poraza, a ovo mu je verovatno poslednji derbi, bar u ovom mandatu na klupi Barselone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1+I&2+II (kvota 2,26) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)