ENRIKE SANJA NOVO ČUDO: Španski stručnjak je sa Barsom napravio čuveni preokret protiv PSŽ-a, može li uraditi isto sada kada su uloge obrnute?

V.M.

16. 04. 2024. u 07:40

U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona fudbaleri Barselona će na ''Monžuiku'' čuvati gol prednosti protiv PSŽ-a (21.00).

ЕНРИКЕ САЊА НОВО ЧУДО: Шпански стручњак је са Барсом направио чувени преокрет против ПСЖ-а, може ли урадити исто сада када су улоге обрнуте?

FOTO: Tanjug/AP

Dva evropska velikana ukrštaju koplja u četvrtfinalu Lige šampiona, a ako drugi meč bude sličan prvom, očekuje nas pravi fudbalski spektakl na ''Monžuiku''.

U Parizu je bilo svega, lepih golova, borbe, preokreta, a na kraju je donekle iznenađujuće kao pobednik izašla Barselona koja je slavila sa 3:2 i ako uspe da sačuva prednost, plasiraće se u svoje prvo polufinale još od 2019. godine.

Heroj trijumfa na ''Parku prinčeva'' bio je dvostruki strelac Rafinja, a uz njega se istakao i verovatno najbolji fudbaler ekipe Pedri koji je svojim ulaskom u igru pri rezultatu 2:1 za svece potpuno promenio tok meča.

Sigurno je da novu dobru partiju pomenutog dvojca računati Ćavi, a ne bi čudilo ako se na terenu od prvog minuta nađe Pedri za kojeg je povreda prošlost i spreman je da u potpunosti pomogne svojoj ekipi.

Barsa se nalazi u odličnom ritmu, prebrodila je težak period sa sredine sezone, a novu potvrdu toga videli smo i za vikend kada je savladala Kadiz (1:0), što joj je bila šesta vezana pobeda u svim takmičenjima, tako da u odličnoj atmosferi dočekuje današnji revanš.

Sa druge strane, ovo će biti sve ili ništa za Parižane koji su sve svoje karte bacili na osvajanje Lige šampiona, jedinog trofeja koji fali u bogatim vitrinama kluba.

U Parizu nisu bili zadovoljni nakon prvog meča, pogotovo jer su ispustili prednost od 2:1 koju su imali početkom drugo dela igra koju su zaradili pogocima Dembelea i Vitinje nakon uvodnog gola Rafinje.

Ipak, koncentracija im nije bila na nivou, a pod posebnim udarom medija su Donaruma i Mbape, nosioci tima koji su pružili ispodprosečne partije. Italijanski čuvar mreže je stvarno imao košmarno veče jer je nakon upitne reakcije kod prvog gola, pogrešio kod trećeg kada je posle kornera ostao zacementiran na gol-liniji i tako dozvolio Kristensenu da ga matira sa tri metra glavom.

Što se tiče Mbapea, on je najavljivao pre tog susreta kako će biti ključan faktor protiv Barselone, kako je to veliki meč u kojem će veliki igrači blistati, ali njega nije bilo na vidiku, što zbog slabog nastupa tima, što zbog njegove slabe igre.

Luis Enrike će morati da pronađe način da razigra svoje najbolje igrače, a ono što je zanimljivo kod španskog stručnjaka je da mu preokreti u duelima Barselone i PSŽ-a nisu strani. 

Enrike je bio na klupi Katalonaca kada su se večerašnji rivali susreli u sada već čuvenoj osmini finala Lige šampiona u sezoni 2017/18, kada je Barsa postala jedini klub u istoriji takmičenja koji je nadoknadio četiri gola zaostatka slaviši sa 6:1 na ''Nou kampu'' nakon poraza u Parizu od 0:4.

Sada će španski stručnjak biti na suprotnoj strani i pokušaće da povede ''svece'' u polufinale koje su igrali samo dva puta u 21. veku.

Sigurno je da će napraviti određene promene, a po francuskim medijima se najavljuje da će umesto Asensija, ovoga puta započeti skupoceni Gonsalo Ramos.

Prednost gostima je to što im je savez odložio prvenstveni meč za vikend, tako da su imali dodatnog vremena za pripremu ovog revanša, a na teren se vraća i Hakimi posle odrađene suspenzije i očekuje se da pruže znatno bolju partiju nego što je to bio slučaj u Parizu.

Što se tiče izostanaka, domaćini su u goroj situaciji i biće bez Gavija, Baldea, Seđi Roberta i strelca pobedonosnog gola iz prvog meča Kristensena koji je suspendovan zbog žutih kartona.

Kod gosta meć će propustiti Kimpembe, Kurzava i Riko.

Barsa i PSŽ su se čak pet puta sastajali u nokaut fazi najjačeg fudbalskog takmičenja u svojoj istoriji i blagu prednost ima ''blaugrana'' koja je tri puta prolazila dalje, naspram dva trijumfa Parižana.

Mi smatramo da će nakon večerašnjeg susreta taj skor biti izjednačen, verujemo da će Mbape odgovoriti na kritike i pružiti partiju sličnu onoj iz poslednje posete Kataloniji kada je sa tri postignuta gola maltene sam izbacio Barselonu iz Lige šampiona 2021. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Prolazi dalje 2 (kvota 3,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave