ROMA IMA OZBILJNU PRILIKU DA SE PRIBLIŽI PLASMANU U LIGU ŠAMPIONA: ''Friuli'' je tradicionalno teško gostovanje za nju

V.M.

14. 04. 2024. u 10:35

U okviru 32. kola fudbaleri Udinezea će ugostiti Romu (18:00).

РОМА ИМА ОЗБИЉНУ ПРИЛИКУ ДА СЕ ПРИБЛИЖИ ПЛАСМАНУ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Фриули је традиционално тешко гостовање за њу

Foto Profimedia

Danijele de Rosi je svojim dolaskom na klupu podigao Romu na noge i uskoro bi trebao biti nagrađen za to jer se po italijanskim medijima spominje da će mu ugovog biti produžen na još dve godine.

Nekadašnji kapiten vučice je apsolutno zaslužio to, jer ju je podigao sa sredine tabele na peto mesto i sve je bliži plasmanu u Ligu šampiona jer im četvrtoplasirana Bolonja beži samo četiri boda uz odigran meč više, a takođe postoji i velika šansa da peta pozicija vodi u najjače evropsko takmičenje.

Pored toga, Romi odlično ide i u Ligi Evrope gde je dogurala do četvrtfinala u kojem igra sa Milanom, a pre tri dana na prvom meču slavila sa 1:0 i to na ''San siru'', tako da će idućeg četvrtka pred svojim navijačima braniti prednost na ''Olimpiku''.

Ono što vredi napomenuti je to da je po dolasku De Rosija na klupu njegova ekipa igrala izuzetno ofanzivno, ali u poslednje vreme to uopšte nije slučaj i na proteklih pet utakmica gostiju viđen je tačno po jedan gol.

Doduše na par mečeva nije bilo Paola Dibale koji je taj koji napadački pokreće ekipu, ali povreda je iza njega i sada je na raspolaganju mladom stručnjaku.

Sa druge strane, Udineze takođe bije svoju bitku, onu za opstanak. Grca u donjem domu tokom čitave sezone, a današnji susret dočekuje na 15. mestu sa samo dva poena prednosti u odnosu na Frozinone koji je prvi tim ispod crte.

Iako forma ''zebri'' nije na zavidnom nivou (pet bodova iz proteklih pet kola), u skorije vreme  Udine igra veoma dobro protiv Rome na svom terenu i na poslednjih pet utakmica ovih timova na ''Friuliju'' viđene su po dve pobede na obe strane uz remi, mada vredi istaći da vučica nije odnela tri boda iz Udina od 2020. godine.

Za razliku od Rome, Udineze je počeo da igra utakmice sa dosta golova i na četiri od njegovih prethodnih pet ligaških utakmica oba tima su tresla mrežu.

Što se tiče izostanaka domaćin će biti bez Deulofeua, Ebosea i možda Tovana, dok će kod gosta meč propustiti Azmun, Hujsen i Kristensen.

Očekujemo jedan zanimljiv meč, a za vas smo spremili jedan zanimljiv predlog koji je bio prolazan na poslednje četiri utakmice na ''Friuliju''

NAŠ TIP: UG 2-3 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave