"SLEPI MIŠEVI NAPADAJU EVROPU: Osasuna nepredvidiva na svom "El Sadaru" ove sezone

O. M.

15. 04. 2024. u 08:05

VALENSIJA putuje na stadion "El Sadar", gde će igrati poslednju utakmicu 31. kola La lige, protiv domaće Osasune. Utakmica je zakazana za ponedeljak od 21 čas.

СЛЕПИ МИШЕВИ НАПАДАЈУ ЕВРОПУ: Осасуна непредвидива на свом Ел Садару ове сезоне

Foto: Profimedia

Trenutno su "slepi miševi" na osmom mestu u ligi, pet bodova iza Real Sosijedada, dok je Osasuna na devetom mestu, pet bodova iza svojih današnjih protivnika.

Osasuna će se u ponedeljak suočiti sa Valensijom. Biće to njihova prva takmičarska utakmica nakon što su poslednjeg dana marta pobedili Almeriju sa 3:0 na stadionu "Pauer hors", golovima Hosea Arnaiza, Ante Budimira i Ikera Munjoza. Ovaj rezultat je podigao ekipu Jagobe Arasatea na 39 bodova iz 30 utakmica, što ih trenutno drži na devetom mestu na tabeli, pet bodova zaostatka za osmoplasiranom Valensijom i šest iza Betisa na sedmom mestu.

Osasuna je ove sezone na svom terenu pokazala neujednačene rezultate, ostvarivši šest pobeda, tri remija i šest poraza u 15 utakmica pred domaćim navijačima i osvojivši 21 bod. Valensija će u ponedeljak gostovati na El Sadaru, a "slepi miševi" su ove sezone ostvarili samo četiri pobede u 15 gostujućih utakmica, dok je njihov uspeh uglavnom zasnovan na dobrim igrama na domaćem terenu. Osasuna, koja je prošle sezone završila na sedmom mestu u španskoj prvoj ligi, ima priliku da u sezoni 2023/24. ostvari duplu pobedu nad Valensijom, nakon što je u avgustu pobedila na Mestalji sa 2-1.

Osasuna će u ponedeljak uveče nastupiti bez dva igrača, Unaija Garsije sa mišićnim problemom i Kikea Barhe koji je van terena zbog povrede kolena. S druge strane, u tim se vraća Lukas Toro koji je propustio utakmicu protiv Almerije zbog suspenzije. 

Valensija će se suočiti sa svojim nadolazećim protivnicima nakon što je pobedila Granadu sa 1:0 u zaostalom meču 26. kola, a Andre Almeida je postigao jedini gol u 77. minutu. Ekipa Rubena Barahe zabeležila je 12 pobeda, osam remija i deset poraza u 30 utakmica ove sezone, čime je došla do 44 boda i osmog mesta na tabeli. Zaostaje samo jedan bod od sedmog Betisa i pet iza šestog Real Sosijedada, dok se šestostruki šampion Španije čvrsto bori za mesto u evrokupovima.

Valensija je prošlu sezonu završila na 16. mestu, najniže u La Ligi od ispadanja na kraju sezone 1985/86, ali su ove sezone ostvarili značajan napredak. Barahina ekipa je izgubila samo jedan od poslednjih šest mečeva u prvoj ligi Španije, a pozitivan rezultat u ponedeljak bi bio dobar uvod u veliku utakmicu kod kuće protiv Betisa sledećeg vikenda.

Što se tiče same ekipe Valensije, Mouktar Diakabi je dugoročno van terena zbog povrede kolena, dok su Roman Jeremčuk i Hose Gaja takođe van terena zbog problema sa mišićima. U timu "slepih miševa" nema drugih povreda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: IXvX (kvota 1,62) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)