SAMO POBEDA MATEMTAIČKI ODRŽAVA BAJERN U BICI ZA TITULU: Da li će Tuhel protiv jarčeva odmarati igrače za revanš četvrtfinala Lige šampiona?

V.M.

13. 04. 2024. u 08:20

JEDANAESTOSTURKI uzastopni prvak Nemačke će u 29. kolu Bundeslige dočekati Keln na ''Alijanc areni'' (15:30).

САМО ПОБЕДА МАТЕМТАИЧКИ ОДРЖАВА БАЈЕРН У БИЦИ ЗА ТИТУЛУ: Да ли ће Тухел против јарчева одмарати играче за реванш четвртфинала Лиге шампиона?

FOTO: Tanjug/AP

Vladavina Bajerna dolazi kraju u Bundesligi i samo je pitanje vremena kada će Leverkuzen i matematički postati šampion. Poraz od Hajdenhajma u prošlom kolu ''sahranio'' je ionako male šanse domaćina da može do titule jer šest kola pre kraja zaostaje 16 bodova za ''farmaceutima'' koji su neporaženi ove sezone.

Iako je atmosfera većim delom kampanje na niskom nivou kod Bavaraca, sredinom nedelje su je znantno popravili jer su uspeli da remiziraju sa Arsenalom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i za par dana će na ''Alijanc areni'' imati sjajnu priliku da se plasiraju u polufinale.

Iako su ''tobdžije'' povele na tom meču brzim golom Sake, Bajern ne samo da se vratio u meč do kraja poluvremena već je preokrenuo susret u svoju korist pogocima Gnbarija i Kejna i na kraju čak mogu i da žale za pobedom koja je mogla biti ostvarena da nije bilo pada koncentracije u završnici meča kada je Trosar ostavljen sam na desetak metara od gola što je belgijski reprezentativac naravno iskoristio.

Ipak, Tuhel može biti zadovoljan nastupom svojih igrača, mnogi su im predviđali ubedljiv poraz, ali ponovo se pokazalo da ime kluba ima veliku ulogu u Ligi šampiona i Kejn i družina se sada čak smatraju blagim favoritima za prolaz dalje.

Biće zanimljivo videti kakav će sastav Tuhel danas izvesti na ''Alijanc arenu'' i da li će odmarati neke prvotimce za pomenuti revanš četvrtfinala.

I ako to bude slučaj, ne bi trebali imati problema sa Kelnom koji se grčevito bori za opstanak, ali s ozbirom kako je Bajern gubio bodove ove sezone nije bez šanse na gostovanju u Minhenu.

Gosti su pretposlednji na tabeli, međutim u poslednja dva kola su odigrali remi sa Auzgburgom uz pobedu nad Bohumom što ih je približilo sigurnoj zoni i sada zaostaju bod, odnoso četiri za Majncom i Bohumom koji su iznad njih na tabeli.

Ono što ''jarčevima'' daje dodatno samopouzdanje je činjenica da su prošle godine odneli bod sa ''Alijanc arene'', i to su vodlili veći deo utakmice nakon ranog gola Škirija, ali Kimih je u poslednjim trenucima poravnao rezultat.

Što se tiče izostanaka, domaćin će definitivno biti bez Gnabrija i Boija od bitnijih igrača, dok će sa druge strane meč propustiti Alidou, Diel, Diec, Kilijan, Martel, Selke i Ut.

Bajern nije doživeo poraz od Kelna na 19 vezanih mečeva, što je njegov najduži akutelni niz protiv neke bundesligaške ekipe i očekujemo da novim trijumfom produži seriju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave