VLAHOVIĆ JE ZASLUŽIO ALEGRIJEVO POVERENJE: Napadač "orlova" jedini može da probije srpski bedem na golu Torina

O. M.

13. 04. 2024. u 07:35

OVE subote ljubitelji fudbala i klađenja imaće priliku da gledaju "derbi dela Mole", susret gradskih rivala Torina i Juventusa.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ ЗАСЛУЖИО АЛЕГРИЈЕВО ПОВЕРЕЊЕ: Нападач орлова једини може да пробије српски бедем на голу Торина

Foto: Profimedia

Biće ovo 158. put da se sastaju Seriji A, 184 prvoligaški susret, računajući i Prima kategoriju i Diviziju Nacionale, ukupno 209. zvanični i 251. računajući i nezvanične duele.

Posle 32 kola Juventus je treći na tabeli sa 62 boda, čak 20 manje od lidera i budućeg šampiona Intera, dok je Torino na devetoj poziciji sa 44 osvojena boda.

"Staroj dami" se smeši plasman u Ligu šampiona koji je morala da "osigura" prošle sezone prihvativši unapred kaznu Italijanske fudbalske federacije, dok se "bikovi" još nadaju plasmanu u Ligu konferencija.

Računica je malo komplikovana. Torino može da uđe u Ligu konferencija i sa svoje trenutne devete pozicije, ako se ispune sledeći uslovi: Da Serija A dobije dodatno mesto u Ligi šampiona preko Uefinog jednogodišnjeg koeficijenta liga i da šestoplasirani tim (Roma ili Atalanta) osvoji Ligu Evrope. U tom slučaju bi čak šest italijanskih ekipa išlo u Ligu šampiona, a (trenutno) sedmoplasirani Napoli i osmoplasirani Lacio bi išli u Ligu Evrope.

Ako se ovi uslovi ili bar jedan od njih, ne ispune, Torinu preostaje samo da serijom dobrih rezultata i uz poneki kiks Napolija, Lacija i Fiorentine koja je trenutno ispod njih ali ima meč manje, doskoči do sedmog ili osmog mesta. Dosta toga zavisi i od toga ko će da osvoji KUp, a u konkurenciji su od ekipa koje Torinu mogu da pomrse račune, Fiorentina i Lacio, koji je doduše pred eliminacijom jer je u prvom polufinalnom meču izgubio kod kuće od Juventusa sa 2:0.

Torino je porazom od davljenika Empllija u prošlom kolu sam sebi zakomplikovao situaciju. Već upisana tri boda ostala su u Toskani posle triler meča u kome su "bikovi" dva puta preko Zapate stizali do izjednačenja. Drugi put u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremea i taman kad su se ponadali da u Torino nose vrlo važan bod, Nijang je u četvrtom minutu zaustavnog vremena savladao srpskog reprezentativnog čuvara mreže za konačnu pobedu od 3:2.

U redovima Torina nije bilo Ivana Ilića, a meč je sa klupe odgledao fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u torinskom klubu, Uroš Kabić.

Torino će imati izuzetno težak zadatak protiv ekipe koju su pobedili samo jednom u poslednjih 37 derbija de la Mole. Osim toga, Torinezi su ove sezone osvojili samo jedan bod u duelima sa ekipama iz Top 5. Ipak, nije lako ni pobediti Torino na Olimpiku otkad je ekipa pod palicom hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića. Primili su samo osam golova ovde ove sezone a na pet od poslednjih šest domaćinstava sačuvali su mrežu.

Osim toga, Juventus nema pobedu u gostima još od sredine januara, kada su savladali Leče golovima Bremera i dvostrukog strelca Dušana Vlahovića. Srpski reprezentativac, s druge strane, nije postigao gol u prvenstvu otkad je krajem februara sa dva pogotka rešio pobednika protiv Frozinonea. Doduše, od tada je odigrao samo dve cele utakmice i jednu u kojoj je bio zamenjen. Atalantu je propustio zbog nagomilanih žutih kartona, a Lacio zbog crvenog koji je dobio protiv Đenove. Trener Masimilijano Alegri uprkos tom crvenom kartonu ukazao mu je poverenje u narednom meču protiv Lacija, u Kupu, a Srbin mu se odužio golom i epitetom igrača utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1+I&1+II (kvota 2,22) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave