''CRVENI ĐAVOLI'' NE DOMINIRAJU KAO NEKADA: Ostvarili su samo jedan trijumf na poslednjih pet ligaških utakmica

V.M.

11. 04. 2024. u 10:10

U zaostaloj utakmici osmog kola egipatske Premijer lige, ZED će u malom gradskom derbiju ugostiti Al Ahli (19:00).

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ НЕ ДОМИНИРАЈУ КАО НЕКАДА: Остварили су само један тријумф на последњих пет лигашких утакмица

Foto: Profimedia

Kao što tradicija nalaže, Al Ahli je glavni favorit za osvajanje egipatskog prvenstva, međutim ovosezonski izdanje Premijer lige nije otvorio u prepoznatljivom stilu.

Tek je deseti na tabeli, mada vredi napomenuti da je odigrao čak pet utakmica manje od lidera Piramidsa koji mu beži 11 bodova. 

Ipak, forma ''crvenih đavola'' ne nalaže da će ta razlika biti sustignuta i pored velikog broja manje odigranih utakmica jer su na poslednjih pet ligaških mečeva upisali samo jednu pobedu.

Naravno, fokus ekipe u ovom trenutku je na afričkoj Ligu šampiona u kojoj su dogurali do polufinala, ali nismo navikli na ovako slabe igre gostiju koji su osvojili rekordne 43 titule prvaka Egipta.

Ništa bolje ne igra ni njihov današnji rival, ZED koji je novajlija u Premijer ligi.

Domaćin je dobro otvorio prvenstvo, ali nije slavio na poslednjih pet ligaških utakmica, mada vredi napomenuti da je čak odigrao četiri remija na njima.

Može se reći da su izabranici Magdel Abi Atija majstori za ''ikseve'' jer su ih odigrali čak devet na na uvodnih 16 mečeva, što govori da ih je veoma teško savladati.

Trenutno su peti na tabeli i sakupili su 24 boda.

Ovi gradski rivali su se poslednji put sastali 2020. godine kada je ZED zadnji put bio član elite i tada je na oba duela slavio Al Ahli (3:1, 3:0), a mi očekujemo da to i danas učini.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave