SPEKTAKL NA ''PARKU PRINČEVA'': Barselonu muče povrede ključnih igrača pred gostovanje Mbapeu i družini

V.M.

10. 04. 2024. u 08:00

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona fudbaleri PSŽ-a će ugostiti Barselonu na ''Parku prinčeva''. Meč se igra od 21.00, a pravdu će deliti britanski arbitar Entoni Tejlor.

СПЕКТАКЛ НА ПАРКУ ПРИНЧЕВА: Барселону муче повреде кључних играча пред гостовање Мбапеу и дружини

FOTO: Tanjug/AP

Dva evropska velikana će ukrstiti koplja u četvrtfinalu Lige šampiona, a u centru pažnje biće trener domaćina Luis Enrike koji je igračka legenda, kao i veoma uspešni bivši trener Barselone. 

Enrike je bio na klupi Katalonaca kada su se večerašnji rivali susreli u sada već čuvenoj osmini finala Lige šampiona u sezoni 2017/18, kada je Barsa postala jedini klub u istoriji takmičenja koji je nadoknadio četiri gola zaostatka slaviši sa 6:1 na ''Nou kampu'' nakon poraza u Parizu od 0:4.

Sada će španski stručnjak biti na suprotnoj strani i pokušaće da povede ''svece'' u polufinale koje su igrali samo dva puta u 21. veku.

Tada je Barsa bila izgledni favorit protiv PSŽ-a, a može se reći da su sada uloge obrnute jer Parižani nose epitet favorita u ovom dvomeču, doduše ne velikog.

Oba tima se nalaze u odličnim formama pred ovaj susret, ostvarili su po četiri pobede uz remi na proteklih pet utakmica u svim takmičenjima i trebalo bi da gledamo odličnu utakmicu na ''Parku prinčeva''.

Iako je Barsa tradicionalno jedna od najboljih ekipa u Ligi šampiona, to se ne može reći za ovu generaciju jer će Katalonci po prvi put od 2020. godine igrati u četvrtfinalu, a definitivno će želeti da pruže bolje izdanje nego tada kada im je Bajern naneo najgori poraz u istoriji takmičenja (2:8).

Što se tiče PSŽ-a, ovo mu je verovatno najbolja šansa za osvajanje ''ušatog trofeja'' koji mu jedini fali u bogatim vitrinama, jer ih na leto verovatno napušta Kilijan Mbape za kojeg evropski mediji kažu da je ugovorio saradnju sa Real Madridom, mada vredi napomenuti da ništa i dalje nije potpisano, tako da je sve moguće, pogotovo kada je Mbape u pitanju, što smo i videli u prošlosti.

Ipak, najbolji igrač današnjice ne dozvoljava da te priče utiču na njegove nastupe, pogotovo u Ligi šampiona u kojoj deli prvo mesto na listi najboljih strelaca sa šest postignutih pogodaka, a posebno dobre partije pružao je u osmini finala gde je sa tri gola maltene sam izbacio Real Sosijedad.

Zanimljivo je da su se Barsa i PSŽ čak pet puta sastajali u nokaut fazi najjačeg fudbalskog takmičenja u svojoj istoriji i blagu prednost ima ''blaugrana'' koja je tri puta prolazila dalje, naspram dva trijumfa Parižana.

Poslednji put kada su ukrstili koplje bilo je u osmini finala 2021. godine kada je Mbape het-trikom na ''Nou kampu'' trasirao put kad rutinskoj pobedi ''svetaca'' (4:1, 1:1).

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju problema. Domaćinima će od bitnijih fudbalera faliti Kimpembe i Hakimi, dok će kod gosta meč sigurno propustiti Balde i Gavi, a pod velikim znakom pitanja su nosioci igre u veznom redu De Jong i Pedri koji se nisu našli na terenu još od trećeg marta kada su se povredili protiv Bilbaoa.

Smatramo da PSŽ ima prednost na današnjem duelu, pogotovo ako se na terenu ne budu našli Pedri i De Jong i predlažemo keca na Mbapea i družinu, a dodatno samopouzdanje za to daje nam činjenica da je Barsa ostvarila samo jednu pobedu na poslednjih 11 gostujućih utakmica u nokaut fazi Lige šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave